Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρευνα: Οι άνθρωποι που κοιμούνται πιο αργά τα βράδια είναι πιο έξυπνοι

Ο δείκτης ευφυίας ενός ανθρώπου σχετίζεται με τις συνήθειές του γύρω από τον ύπνο.

Έτσι, αυτοί που δεν κοιμούνται ιδιαίτερα νωρίς το βράδυ, αποδεικνύειται ότι είναι περισσότερο έξυπνοι από αυτούς που κοιμούνται … με τις κότες, σύμφωνα με τον Σατόσο Καζανάβα, ψυχολόγο του London School of Economics.

«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», σχολιάζει στο “Study Magazine”.

Ο ίδιος επισημαίνει πως οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων ετών συνήθισαν να κοιμούνται με τη δύση του ήλιου και να ξυπνούν με την ανατολή και έτσι ο μέσος εγκέφαλος προσαρμόστηκε για να ακολουθεί αυτό το μοτίβο, από το οποίο, ξέφευγαν οι περισσότερο διανοούμενοι που έφτιαχναν το δικό τους πρόγραμμα ύπνου.

Μετρήσεις σε νέους Αμερικανούς έδειξαν πως αυτοί που κοιμούνται αργά έχουν μεγαλύτερο IQ από αυτούς που κοιμούνται νωρίτερα και σύμφωνα με την έρευνα είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 99 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 99 Η Γεωργία είναι πυρ και μανία με τον Στρατή...