Η κρατική επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Μεξικού κατηγορεί την αστυνομία της χώρας ότι εκτέλεσε 22 άτομα σε ράντσο, για να καλύψει στη συνέχεια το περιστατικό μετακινώντας τις σορούς τους και τοποθετώντας όπλα ώστε να μοιάζει σαν να είχε προηγηθεί συμπλοκή.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας αντικρούουν τις κατηγορίες, επιμένοντας πως οι 22 είχαν αρνηθεί να παραδοθούν και πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.

Το περιστατικό αφορά νεκρούς που θεωρούνται ότι ήταν μέλη καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Χαλίσκο» και είχαν σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά στις 22 Μαΐου σε ράντσο στο Μιτσοακάν.

Ο πρόεδρος της μεξικανικής επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ραούλ Γκονσάλες παρουσίασε τα ευρήματα σε συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας πως η έρευνα «επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία δείχνουν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από μέλη της αστυνομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαπιστώθηκαν επίσης άλλες δύο περιπτώσεις βασανισμού κια άλλοι τέσσερις θάνατοι από υπέρμετρη χρήση βίας. Δεν στάθηκε, αντιθέτως, δυνατό να εξιχνιαστούν οι συνθήκες άλλων 15 ατόμων που σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.

Οι αρχές ασφαλείας αρνήθηκαν αμέσως τις κατηγορίες, με τον επίτροπο Εθνικής Ασφαλείας (και προϊστάμενο των αστυνομικών υπηρεσιών) Ρενάτο Σάλες να ξεκινά συνέντευξη Τύπου πριν τελειώσει η παρουσίαση του Γκονσάλες στους δημοσιογράφους.

«Η χρήση όπλων ήταν απαραίτηση και αναλογική απεάνντι στην υπαρκτή και επικείμενη απειλή και την παράνομη πράξη επίθεσης» είπε ο Σάλες, απορρίπτοντας τις κατηγορίες πως «φυτεύτηκαν» στοιχεία.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top