Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στοίχημα: Νίκη και Under 3,5 για την Αστάνα

Ευρωπαϊκή η εβδομάδα που διανύουμε, με το σημερινό πρόγραμμα των ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ να μην περιλαμβάνει αναμέτρηση ελληνικής ή κυπριακής ομάδας. Θα μας απασχολήσουν δύο αγώνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι αύριο (21/07) ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να κερδίσει το στοίχημα της πρόκρισης κόντρα στην Οντ για το δεύτερο ματς του 2ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ.

Άσσος και Under 3,5 στο Καζακστάν

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Αστάνα – Ζαλγκίρις, όπου επιλέγουμε τη νίκη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με Under 3,5 σε απόδοση 1.92. Να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που τη θέλουν ως την επικρατέστερη ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση θέλει σήμερα η Αστάνα. Η ομάδα απ’ το Καζακστάν τα βρήκε «σκούρα» στη Λιθουανία την περασμένη εβδομάδα, καθώς «κόλλησε» στο εκτός έδρας 0-0 με τη Ζαλγκίρις, αποτέλεσμα που αφήνει «ανοιχτή» την υπόθεση της πρόκρισης. Έγινε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην κατορθώνουν να βρουν ρυθμό και να περιορίζονται σε ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες. Πιο κινητικοί οι Λιθουανοί, είχαν πιο μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαν να έχουν πάρει το ματς και σήμερα τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά. Παραδέχτηκε την κακή ημέρα της ομάδας του ο κόουτς της Αστάνα, Στόιλοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι περιμένει απ’ τους παίκτες του περισσότερα στη σημερινή ρεβάνς.

Απ’ την άλλη, η Ζαλγκίρις έκανε αυτό που λίγοι περίμεναν, καθώς αποδείχτηκε ιδιαίτερα «σκληρό καρύδι». Έχοντας ως «όπλα» το μικρό γήπεδο, το αδιάκοπο τρέξιμο και τους κλειστούς χώρους, κατάφερε να «απενεργοποιήσει» επιθετικά την ποιοτικότερη Αστάνα και να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου. Οι Λιθουανοί ήταν η ομάδα με τις πιο καλές φάσεις, ωστόσο σε γενικές γραμμές το τελικό 0-0 κρίθηκε δίκαιο. Ταξίδεψαν στο Καζακστάν με όρεξη και διάθεση για να ολοκληρώσουν την έκπληξη, η οποία θα αποτελέσει μια απ’ τις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας τους στην Ευρώπη. Αμυντική τακτική περιμένουμε ξανά απ’ τον κόουτς Νταμπράουσκας, ο οποίος έστησε μαεστρικά την ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι.

Θα το παλέψει η Ολίμπια Λουμπλιάνας

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Τρέντσιν – Ολίμπια Λουμπλιάνας, όπου θα επιλέξουμε το +1 της Ολίμπια Λουμπλιάνας σε απόδοση 2.05 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Ολίμπια. Αν η Ολίμπια ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Μπορεί να κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι στην Σλοβενία με το εντυπωσιακό 3-4 της Ολίμπια Λουμπλιάνας και να πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς στην έδρα της , ωστόσο η Τρέντσιν αν δεν εμφάνιζε σημάδια χαλάρωσης στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσε να είχε μετατρέψει το σημερινό παιχνίδι σε… φιλικό. Καταιγιστική στο πρώτο μισάωρο, πέτυχε τέσσερα τέρματα (3’, 6’, 20’, 32’) και όλα έδειχναν να καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν κλείσει το πρώτο μέρος όμως δέχθηκε δύο γκολ (34’, 43’), βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την Ολίμπια. Το τελικό 3-4 διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά της συνάντησης (89’) και έτσι ο επαναληπτικός στη Ζίλινα αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά η Ολίμπια για το μόνο που μπορεί να είναι ικανοποιημένη στο πρώτο παιχνίδι στη Λιουμπλιάνα είναι ότι ενώ βρισκόταν να χάνει με 4-0 στα πρώτα 30 λεπτά, έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 3-4 στο φινάλε της αναμέτρησης. Προκάλεσε ένα νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο αν θέλει να έχει ελπίδες. Το έργο της στην Σλοβακία παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο ο τεχνικός Βανόλι δεν χάνει την πεποίθηση του: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ μεγάλη πρόκληση, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φύγουμε από τη Ζίλινα με την πρόκριση», τα λόγια του 53χρονου Ιταλού προπονητή των Σλοβένων. Θεωρούμε ότι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ