Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΡΒΑ 0-0

Ανέτοιμος. Σωματικά, πνευματικά, τακτικά. Το πάθημα πριν από έξι χρόνια δεν έγινε μάθημα. Τότε ο Ολυμπιακός είχε νικήσει κιόλας την άλλη ομάδα από το Ισραήλ. Ομως ούτε το 2-1 του είχε φτάσει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Μετά από έξι χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στην έρημο της Χάποελ με ισοπαλία.

Σωματικά λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανέτοιμοι. Αν μη τι άλλο έχουν ελαφρυντικό σε αυτό το κομμάτι. Ηταν πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 27 Ιουλίου. Ομως στο πολύ σκληρό παιχνίδι της Χάποελ οι παίκτες του Βίκτορ δεν είχαν απάντηση.

Πνευματικά εξίσου. Σ’ ένα ματς που θα μπορούσε να κρίνει την πρόκριση ο Ολυμπιακός πήρε πολύ κακό βαθμό. Δεν πίεσε, δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του η εικόνα έδειχνε περισσότερο Χάποελ παρά… Ολυμπιακός.

Και τακτικά όμως υπήρχαν θέματα. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήξερε πως η Χάποελ θα παραταχθεί με τρία στόπερ και πέντε αμυντικούς εντούτοις δεν υπήρχε πλάνο-σχέδιο για ν’ ανοίξει η άμυνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην πιεστούν ιδιαίτερα.

Αυτά είναι τ’ άσχημα. Υπάρχουν και θετικά. Για την ακρίβεια μόνο ένα. Οτι ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί για την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι« έχουν πιο ποιοτική ομάδα από την Χάποελ αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και μέσα στην έρημο της Μπερ Σεβά.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ
Βλέποντας το πρώτο τρίλεπτο καταλαβαίνες πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συγκεκριμένη οδηγία. Να πιέσουν, να εκμεταλλεύτουν την έδρα και αν μπορέσουν να σκοράρουν νωρίς. Ομως η σπίθα έμεινε αναμμένη μόνο για 240 δευτερόλεπτα. Κι εν τέλει αντί να αιφνιδιάσει ο Ολυμπιακός την Χάποελ, ήταν η Χάποελ αυτή που πήγε να κάνει την ζημιά στους «ερυθρόλευκους».

Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός ήταν μάλλον τυχερός που πήγε στ’ αποδυτήρια με το 0-0. Και στη φάση του Νουακαέμε ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο μετά το τραγικό λάθος του Φιγκέιρες αλλά άνοιξε την μπάλα, αλλά και με το σουτ του Μπράουν που έκοψε τελευταία στιγμή ο Μποτία αλλά και στο στημένο λίγο πριν βγει το ημίχρονο που σώζει την εστία ο Ντε λα Μπέγια.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική στο 20′ με σουτ του Φορτούνη (!) και είχε άλλα δύο σουτ με τον Σεμπά που δεν βρήκαν στόχο. Μέσα σε όλα ο Ολυμπιακός έχασε και τον Σιόβα με τραυματισμό και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας εντούτοις είχε χάσει στα σημεία από την Χάποελ.

ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ
Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βίκτορ έκλεισε τις αλλαγές του από το 63′ δίχως όμως ν’ αλλάζει πολλά στο σχήμα. Ο Τσόρι στη θέση του Ντουρμάζ και ο Μπουχαλάκης στην θέση του Μανιάτη ναι μεν έδωσαν κάποια φρεσκάδα και κάποια κίνηση στον Ολυμπιακό αλλά μέχρι εκεί. Η πρώτη τελική εντός εστίας για τους «ερυθρόλευκους» ήταν στο 72′ στο δεύτερο μέρος (ξανά από τον Φορτούνη).

Ταυτόχρονα υπήρχαν κενά στην άμυνα. Και αν η Χάποελ ήταν πιο ποιοτική θα μπορούσε να είχε κάνει την ζημιά στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπο να πατήσει περιοχή και ν’ απειλήσει και την μία φορά που το έκανε ήταν στο 92′ αλλά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς το έδιωξε σε κόρνερ ο Γκορές. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Νουακάμε έχανε ευκαιρία για να δώσει «διπλό» πρόκρισης στην Χάποελ και έτσι έμεινε το 0-0.

MVP: Νουακάμε. Μπορεί γκολ να μην έβαλε αλλά έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού. Εξέθεσε τον Φιγκέιρας, τον Μποτία και τον Ντα Κόστα. Επαιζε δεξιά, αριστερά και θα μπορούσε να είχε πετύχει και γκολ αλλά τον σταμάτησε ο Καπίνο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σεμπά. Δεν ήταν μόνο αυτός βέβαια. Κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν πέρασε την βάση. Και μπορεί ο Βραζιλιάνος να ήταν άριστος τακτικά και ανασταλτικά καλός αλλά τον εξτρέμ ο Ολυμπιακός τον θέλει για άλλες δουλειές. Πόσω μάλλον σ ένα τέτοιο παιχνίδι που ο αντίπαλος έπαιζε μόνιμα με 9 παίκτες πίσω από την μπάλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φορτούνης. Ηταν ο παίκτης που απειλούσε. Είχε τρεις τελικές εντός εστίας. Τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Ομως δεν είχε βοήθειες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Πορτογάλος Μάνουελ ντε Σόουζα δεν είχε πολλά προβλήματα. Αποφάσισε από την αρχή ν’ αφήσει το σκληρό παιχνίδι (κάτι που ευνοούσε την Χάποελ) αλλά δεν έχασε κάποια φάση.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γκορές έκανε το βολέ η μπάλα κατευθυνόταν στο πουθενά αλλά οι Μποτία και Φιγκέιρας… κατάφεραν να βγάλουν φάση για την Χάποελ. Ο Φιγκέιρας δεν την γύρισε σωστά στον Καπίνο ο Νακαέμε μπήκε στην φάση αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό άνοιξε την μπάλα περισσότερο και δεν μπόρεσε να τελειώσει την προσπάθεια του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οσα γράψαμε στον πρόλογο ισχύουν και στο ταμείο. Ενας Ολυμπιακός ανέτοιμος από όλες τις απόψεις. Εβαλε δύσκολα στον εαυτό του και μένει να τα κάνει εύκολα στις 3 Αυγούστου…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (38′ Ντα Κόστα), Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63′ Μπουχαλάκης), Ντουρμάζ (58′ Τσόρι), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε
ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπάρακ Μπακχαρ): Γκορές, Μπιτόν, Βίτορ, Νουακαέμε (92′ Σαμπντά), Μπαρντά (69′ Σαχάρ), Νταβινζάντα, Μπρουν, Τάχα, Μελίκσον, Σοάρες, Ογκου

gazzetta.g

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...