Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θα μας μείνουν τα σκυλιά…

Του Γιώργου Κράλογλου

“Αγώνας δρόμου” με “έπαθλο” τα 20 δισ. από τα στρώματα. Διεκδικητές η αγορά λιανικής, η οποία μετά τον πρώτο γύρο εκπτώσεων που έφεραν αυξήσεις πωλήσεων 17% (σε ρούχα και είδη καθημερινής ανάγκης) ετοιμάζει δεύτερο γύρο. Και η κυβέρνηση με αριστερίστικες κουτοπονηριές που ξεκινούν βάζοντας χέρι στις καταθέσεις… και καταλήγουν στα σκυλιά που μυρίζουν λεφτά. Φαβορί βέβαια είναι η αγορά.

Φυσικό ερώτημα είναι γιατί τα 20 δισ. (στις γλάστρες και στα στρώματα) θα τα κερδίσει η αγορά και όχι το κράτος που θέλει να κάνει αριστερή πολιτική για δίκαια ανάπτυξη (όπως την λέει ο Τσίπρας και άντε να καταλάβεις…) χρηματοδοτώντας την (όπως ανοήτως φαντάζονται) από την αποταμίευση.

Η απάντηση (κατά τη γνώμη μου) έχει ήδη δοθεί αλλά οι ερασιτέχνες της κυβέρνησης δεν είναι σε θέση να την καταλάβουν. Γι’ αυτό και η ερώτηση παραμένει στον αέρα…

Τα λεφτά δεν σηκώθηκαν από την αποταμίευση και πήγαν στα στρώματα και στις γλάστρες μόνο εκ του λόγου ότι τα capital controls ανακάτεψαν τις καταθέσεις.

Η απόσυρση των 20 δισ. ευρώ από τις Τράπεζες οφείλεται, κυρίως, στο (αποδεδειγμένο ως γεγονός) ότι κανείς δεν εμπιστεύεται την αριστερή κυβέρνηση, τις αριστερές κουτοπονηριές της, και τα σχέδιά της (μορφής Βαρουφάκη) που είναι από επίφοβα έως ανυπόστατα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα επιστρέψουν στις Τράπεζες ακόμη και αν, τελικά, δεν φυγαδευτούν (με κάποιο τρόπο) εκτός Ελλάδος.

Οι καταθέσεις που χώθηκαν στα στρώματα και στις γλάστρες είναι οικονομίες γνωστές και ως έτοιμα…

Αυτές που οι πολίτες επειδή δεν εμπιστεύονται στα χέρια της κυβέρνησης έχουν καλύτερα να τα ρίξουν στην κατανάλωση και να τα φάνε αντί να τις χάσουν με τα άθλια κόλπα του ποντικιού και της φάκας… που σκαρφίζονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρώτη απόδειξη, (για την αθλιότητα των αριστερών μεθοδεύσεων) είναι ο πλάγιος τρόπος να βάλουν χέρι και στις καταθέσεις με το “κόλπο” της κατάργησης των εκπτώσεων στον ΕΝΦΙΑ προβάλλοντας την αριστερή μπαρούφα ότι η “αριστερή δικαιοσύνη” δεν επιτρέπει εκπτώσεις σε “τοκιστές και σουλατσαδόρους…” τόκων έστω και 300 – 400 ευρώ τον χρόνο!!!

Τι άλλο από κουτοπονηριά είναι και αυτό το φασούλι. Και ποια είναι η διαφορά ότι δεν σου τρώνε τους τόκους απ’ ευθείας αλλά σου τους τρώνε με χαράτσωμα από τον ΕΝΦΙΑ!!!

Δεύτερη απόδειξη των ίδιων κουτοπόνηρων μεθοδεύσεων διεκδίκησης των 20 δισ. από τα στρώματα και τα μαξιλάρια. Διαρρέουν με κάθε τρόπο ότι μελετάνε την επιστροφή των καταθέσεων από τα στρώματα στις Τράπεζες και σκέφτονται ως κίνητρα την ελεύθερη ανάληψη αυτών που θα επιστραφούν.

Και ενώ υπόσχονται κίνητρα (πες τα και φάκα έστω και αν το τυρί βρωμάει από μακριά…) κανείς στην κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να σε βεβαιώσει εάν και πότε θα αρθούν τα capital controls ώστε να αισθάνεσαι (για τις καταθέσεις που θα επιστρέψεις στις Τράπεζες) όχι ως καταθέτης-επενδυτής αλλά τουλάχιστον όπως όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες και φορολογούμενοι.

Η συγκεκριμένη “κουτοπονηριά” είναι να σε υποχρεώσουν να κρατήσεις τα έτοιμα… στη ντουλάπα και να μην τα ρίξεις στην αγορά να τα φάνε η κατανάλωση και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τις καταθέσεις θέλει να τις φάει το κράτος που έχει να πληρώσει και τους Καρανίκες… Γι’ αυτό και ο “αγώνας δρόμου” με την αγορά.

Τρίτη απόδειξη (που βεβαιώνει ότι δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν το καθεστώς των capital controls και άρα αν επιστρέψεις τα λεφτά σου στις Τράπεζες τα ρισκάρεις άγνωστο για πόσο) είναι τα σκυλιά που θα αγοράσουν και θα εκπαιδεύσουν να μυρίζουν τα λεφτά από το κομπόδεμα του μετανάστη που ρίχνει μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και παίρνει τις οικονομίες εκεί που πάει να βρει την τύχη του…

Τι τα θέλουν τα σκυλιά αφού η δίκαια ανάπτυξη του Τσίπρα θα καταργήσει τα capital controls και τους περιορισμούς στη διακίνηση των κεφαλαίων; Αφού το 2017 το κράτος μπαταχτσής θα εξοφλήσει τα πάνω από 7 δισ. ευρώ φέσια στις επιχειρήσεις. Αφού η ύφεση μας αφήνει χρόνους… Αφού το ΑΕΠ θα φθάσει τα 205 δισ. (από τα 175) στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση… Δεν είναι κρίμα να μας μείνουν τα σκυλιά που τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα 3 ζώδια που είναι έτοιμα για μια μεγάλη μεταμόρφωση ζωής πριν από το καλοκαίρι

Όσο η διάρκεια της μέρας μεγαλώνει και η θερμοκρασία αυξάνεται, ο αέρας γεμίζει με την υπόσχεση της ανανέωσης και της μεταμόρφωσης. Η Άνοιξη είναι μια...