Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ερμηνεύεται από τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης ως μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει να κάνει με την ενότητα του κόμματος σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Το παρασκήνιο μέχρι να κλειστεί το σημερινό ραντεβού είναι έντονο και ξεκινά μετά την πρόσφατη συνέντευξη στον Real Fm, με την οποία ασκούσε συγκαλυμμένη κριτική στην ηγεσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, οι δύο άντρες μετά τον Ιανουάριο, οπότε και ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε την εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ, επικοινωνούσαν μέσω τρίτων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ντόρα Μπακογιάννη είχε παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή, ενώ αρκετές φορές είχαν επικοινωνήσει και οι στενοί τους συνεργάτες, Τάκης Θεοδωρικάκος, από την πλευρά Μητσοτάκη και Θόδωρος Αμπατζόγλου από την πλευρά Μεϊμαράκη. Αυτή τη φορά το ραντεβού κλείστηκε με άμεση επικοινωνία που είχαν οι δύο πολιτικοί, σε τηλεφώνημα που έγινε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Προχθές είχε γίνει η πρώτη κίνηση που οδήγησε στην επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών και ήταν η ανάρτηση του κάδρου με τη φωτογραφία του κ. Μεϊμαράκη στον τοίχο της αίθουσας Τύπου στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων, όπου βρίσκονται τα φωτογραφικά πορτρέτα όλων των προέδρων του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού αυτό έγινε αμέσως μόλις ο κ. Μητσοτάκης πληροφορήθηκε ότι είχε υπάρξει σχετική παράβλεψη. Υπέρ της επαναπροσέγγισης των δύο αντρών λειτούργησαν και οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος από τη Ρόδο, συνομιλώντας με κομματικά στελέχη, ζήτησε να υποστηριχθεί ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επεσήμανε ότι «είναι μείζον είναι όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν μάχη κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Κυριάκο να σταθεί στα πόδια του. Θα πρέπει να τον ενισχύσουμε, να ενισχύσουμε και τις κομματικές οργανώσεις. Θα μείνουμε στη ΝΔ, να δώσουμε τη μάχη έναντι τουΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται την παραμονή της ψήφισης του εκλογικού νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ πλησιάζει και η 24η Ιουλίου που ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για συνταγματική αναθεώρηση.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, για την οποία ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει διατυπώσει την άποψη για εκλογή προέδρου από το λαό μόνο στην περίπτωση που οι τρεις πρώτες ψηφοφορίες στη βουλή δεν οδηγούν στην ανάδειξη προέδρου, υπό την προϋπόθεση να είναι ίδιοι οι υποψήφιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε νεκρός Ρομά μετά από συμπλοκή

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με έναν...