Νέο εκδοχή για το πώς μπορεί να ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, ότι επίκειται πραξικόπημα και να κατάφερε να διαφύγει, φέρνει στο φως το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ.


«Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προειδοποίησαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι πρόκειται να γίνει απόπειρα πραξικοπήματος, λίγες ώρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα τανκς στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό πρακτορείο.

Παράλληλα σημειώνει ότι η ιρανική ιστοσελίδα Fars News υποστηρίζει ότι ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε επικοινωνίες του τουρκικού στρατού και έτσι κατάλαβαν ότι οργάνωναν πραξικόπημα.


«Η πληροφορία μεταφέρθηκε αμέσως στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), είπαν διπλωματικές πηγές» όπως γράφει το Sputnik.

Μάλιστα ανάμεσα στις υποκλαπείσες συνομιλίες υπήρχε και ένα μήνυμα που καλούσε τους στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέρετρο της Μαρμαρίδας, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται, πως δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, στον ιστοτοπό της, υποστηρίζει πως η ΜΙΤ (Μυστική υπηρεσία πληροφοριών) της Τουρκίας, είχε προειδοποιήσει την στρατιωτική ηγεσία της χώρας ότι επίκειται πραξικόπημα, λίγες ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί. Η εφημερίδα, επικαλείται ανακοίνωση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας που αναρτήθηκε χτες στην ιστοσελίδα της.

Η υπηρεσία είχε προειδοποιήσει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας για επικείμενο πραξικόπημα, περίπου έξι ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί.

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top