Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα “μπουκωμένα” ΜΜΕ και οι αγιογραφίες για Σάλλα

Μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σάλλα σε όλα τα ΜΜΕ διαβάζουμε για το σοκ από την αποχώρηση του μεγάλου τραπεζίτη και την αγωνία τι θα γίνουμε τώρα χωρίς αυτόν.
Οι αγιογραφίες διαδέχονται η μία την άλλη και διαπερνούν οριζόντια ιστοσελίδες και ΜΜΕ ανεξάρτητα από την πολιτική τους κατεύθυνση.
Από γνωστά….αντιμνημονιακά μέσα έως φιλελεύθερα θρηνούν για την μεγάλη απώλεια του κ.Σάλλα από το τραπεζικό σύστημα και σκίζουν τα ρούχα τους για τον αφελληνισμό των τραπεζών μας από τους κακούς ξένους.
Το…μυστικό βέβαια είναι ΕΔΩ
25 εκατομμύρια μοίρασε σε ιστοσελίδες , κανάλια , εφημερίδες μόνο το 2015 η Τράπεζα Πειραιώς.
Μιλάμε μάλιστα ,για μια εποχή που οι τράπεζες έχουν σταματήσει να προωθούν διαφημιστικά στεγαστικά, επιχειρηματικά δάνεια, κάρτες, με προθεσμιακές καταθέσεις (προ capital controls) ελάχιστης απόδοσης κλπ

Δημοσιογράφοι που είχαν τα…κονέ με τις Ελληνικές διοικήσεις ξεκινούσαν έντυπα και ιστοσελίδες έχοντας από πριν διαφημιστική συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς ή άλλες τράπεζες με αδιευκρίνηστα κριτήρια.

Να σημειώσουμε ότι το logiastarata.gr  με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε μήνα,  που λειτουργεί ως ανεξάρτητη ενημερωτική φωνή στο διαδίκτυο πάνω από 5 χρόνια ,ουδέποτε έχει πάρει έστω 1 ευρώ από τραπεζική ή κρατική διαφήμιση τη στιγμή που ιστοσελίδες παντελώς άγνωστες ή ελάχιστης επισκεψιμότητας εμφανίζονται σε λίστες κρατικής διαφήμισης (ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ) ή τραπεζικής διαφήμισης Δείτε εδώ)

Από εκεί πηγάζει ο…πόνος δημοσιογράφων και ιστοσελίδων που τελειώνει το τραπεζικό πάρτυ των κολλητών.

Σε ότι αφορά το Μιχάλη Σάλλα, τον άνθρπωπο που από δικηγόρος κατάφερε να γίνει μεγαλοτραπεζίτης δεν έχει να επιδείξει μόνο καλές και στρατηγικές αποφάσεις μεγάλης σημασίας.
Εκτός αυτών, ως επικεφαλής της Πειραιώς πρωταγωνίστησε στην κουλτούρα “ζω με δανεικά πάνω από τις δυνατοτητές μου”, δεν κατάφερε να προστατέψει την τράπεζά του από την ανάγκη ανακεφαλαιοποιήσεων που χρεώθηκε ο Ελληνικός λαός, ενώ η τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνιστεί στις αποκαλύψεις της εξεταστικής επιτροπής για τα “θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και ΜΜΕ. (Δάνεια 432 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ και 240 εκ.ευρώ σε πολιτικά κόμματα, με μεγάλο μέρος βέβαια, να προέρχεται από την Αγροτική Τράπεζα) (Δείτε εδώ)

Ωστόσο, ΜΜΕ, ιστοσελίδες και δημοσιογράφοι “είδαν” μόνο τη μία όψη του νομίσματος με ατέλειωτες αγιογραφίες.
Ας μην αναρωτιούνται μετά γιατί η αξιοπιστία της δημοσιογραφίας έχει φθάσει στο μηδέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 138-139-140

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 138-139-140 Επεισόδιο 138 Η Μιράντα έχει...