Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Γ. Στουρνάρας διαψεύδει τον Πρωθυπουργό!

Την αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδας προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα capital controls, στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, όπως διαβάζουμε στο economy365.gr.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στους κεφαλαιακούς περιορισμούς οι οποίοι επιβλήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, είπε ότι ο διοικητής της ΤτΕ «από τον Φεβρουάριο ζητούσε με επιστολή του να επιβάλλουμε capital controls όχι τον Ιούνιο».

Υπογράμμισε ακόμη ότι επιλογή της κυβέρνησης ήταν η συμφωνία με τους εταίρους καθώς και ότι στο δημοψήφισμα η πλευρά των εταίρων μας υποσχέθηκε ότι «το πρόγραμμα θα παραταθεί για να αποφασίσει ο κόσμος με ηρεμία, όμως προχώρησαν σε ενέργειες που εκ των πραγμάτων μας ανάγκασαν να πάμε στα capital controls».

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας, μετά τη συνέντευξη, τόνιζαν: «Η ΤτΕ εισηγήθηκε την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό. Η εισήγηση έγινε προκειμένου να διαφυλαχτεί το τραπεζικό σύστημα και όπως τελικά αποδείχθηκε, δεν κατέρρευσαν οι τράπεζες». ‘Ελεγαν δηλαδή ότι η αναταραχή λόγω του δημοψηφίσματος και η παρατεταμένη διαπραγμάτευση, ήταν οι αιτίες επιβολής των capital controls, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό τον Πρωθυπουργό.

Θυμίζουμε ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, είχε στείλει επιστολή από τον Φεβρουάριο στην κυβέρνηση με την οποία την προειδοποιούσε ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων και η καθυστέρηση της συμφωνίας με τους δανειστές θα έπλητταν καίρια την οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...