Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαρέβα Μητσοτάκη υπέρ Μπέτυς: Αν ενοχλεί ο πρωθυπουργός, ας κριτικάρουν τον ίδιο, όχι τη γυναίκα του

Η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι μία από τις πιο κομψές συζύγους πολιτικών. Αν και αφορμή για τη συζήτηση μαζί της ήταν η ενασχόλησή της με τη μόδα, η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε την καρδιά της. Μίλησε με πάθος για τη δουλειά της, εξηγώντας παράλληλα πώς συνδυάζει τον ρόλο της μητέρας με εκείνον της επιχειρηματία, και περιέγραψε τις αλλαγές που έφερε στην οικογενειακή ζωή η ιδιότητα της μελλοντικής «πρώτης κυρίας» που απέκτησε τους τελευταίους μήνες.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε στο Πρώτο Θέμα για όλους και όλα και δε δίσατσε να υποστηρίξει την σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα για τον πόλεμο που δέχθηκε σχετικά με τις στυλιστικές της επιλογές στο ταξίδι της στην Κίνα λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάναμε πόλεμο για ένα ρούχο. Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική».

Η ίδια σε κάθε δημόσια εμφάνιση της κλέβει τις εντυπώσεις με την απλότητά της.

Η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε συνειδητά να αφήσει την καριέρα της στην Deutsche Bank και να αφοσιωθεί στην οικογένεια που δημιούργησε με το Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, δεν σταμάτησε να είναι, εκτός από αφοσιωμένη σύζυγος και στοργική μητέρα, μία εργαζόμενη γυναίκα. Μαζί με τη φίλη της Μιμίκα Κολοτούρα έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Zeus +Δione. Αν και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να καταξιωθούν και στο εξωτερικό εκείνη υποστηρίζει, ότι είναι ακόμα στην αρχή.

Με αφορμή την ενασχόληση της και σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον με τη μόδα ρωτήθηκε σχετικά με τις επιλογές της κας Μπαζιάνα όπως και για την κριτική που δέχθηκε. Κι εκείνη δε δίστασε να απαντήσει: «Κάποιοι καταλήγουν πιο άκομψοι και από τα ρούχα που υποτίθεται ότι κρίνουν. Ας κρίνουν τους ανθρώπους για τη δουλειά τους. Αν ενοχλεί ο πρωθυπουργός, ας κριτικάρουν τον ίδιο και όχι τη γυναίκα του!» και συνεχίζει λέγοντας: «Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα δημοσιεύματα. Βρίσκομαι πολύ μακριά από αυτή τη θεώρηση, και βέβαια από την αντιμετώπιση. Είναι ένα γενικό φαινόμενο, το βλέπω διαβάζοντας καθημερινά διεθνή Τύπο. Ισως ασχολούμαστε με περιφερειακά πράγματα για να μην ασχοληθούμε με την ουσία που, απ’ ό,τι φαίνεται, μας ξεπερνά. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα είναι τεράστια, γίνεται χαμός και περάσαμε μία εβδομάδα συζητώντας για το αν μας άρεσε το φόρεμα της κυρίας Μπαζιάνα. Κάναμε πόλεμο για ένα ρούχο. Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική» δηλώνει για τα όσα ακούστηκαν για τις στιλιστικές επιλογές της Πρώτης Κυρίας στο ταξίδι της στην Κίνα.

Η μόνη κριτική που δέχεται, μάλιστα με ευχαρίστηση, είναι αυτή των παιδιών της. «Τα τρία παιδιά μου έχουν άποψη για τα πάντα, από το τι φοράω μέχρι αν η γυμναστική που κάνω είναι καλή. Και πολλές φορές θέλουν να την επιβάλλουν την άποψή τους», εξηγεί η ίδια.

Και συνεχίζει: «Η μεγάλη μου κόρη, η Σοφία, είναι φοιτήτρια στην Αμερική και σπουδάζει Δημόσια Υγεία. Κάποτε την παρακαλούσα να πάμε στα μαγαζιά, τώρα με παρακαλάει εκείνη. Πως είναι όμως εκείνη ως μαμά; «Παραδέχομαι ότι είμαι λίγο υπερβολική με τα παιδιά μου. Έχουν δίκιο όσοι μου το επισημαίνουν. Έχω αφοσιωθεί σε αυτά και υπήρξα μαμά με όλη τη σημασία της λέξης, αφού η μητρότητα δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν θέμα επιλογή. Όπου υπάρχει επιλογή, υπάρχει προτεραιότητα και γίνονται θυσίες. Με τον πατέρα τους θέλαμε να κάνουμε σωστούς ανθρώπους με ήθος. Σε ένα πράγμα έχω υπάρξει αρκετά αυστηρή και δεν έβαλα ποτέ νερό στο κρασί μου, στο διάβασμα. Όπως έλεγε και ο παππούς μου, ‘το χρήμα και την εξουσία μπορείς να τα χάσεις σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς είναι οι γνώσεις».

Πως είναι όμως εκείνη ως μαμά; «Παραδέχομαι ότι είμαι λίγο υπερβολική με τα παιδιά μου. Έχουν δίκιο όσοι μου το επισημαίνουν. Έχω αφοσιωθεί σε αυτά και υπήρξα μαμά με όλη τη σημασία της λέξης, αφού η μητρότητα δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν θέμα επιλογή. Όπου υπάρχει επιλογή, υπάρχει προτεραιότητα και γίνονται θυσίες. Με τον πατέρα τους θέλαμε να κάνουμε σωστούς ανθρώπους με ήθος. Σε ένα πράγμα έχω υπάρξει αρκετά αυστηρή και δεν έβαλα ποτέ νερό στο κρασί μου, στο διάβασμα. Όπως έλεγε και ο παππούς μου, ‘το χρήμα και την εξουσία μπορείς να τα χάσεις σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό που δεν μπορεί να σου πάρει κανείς είναι οι γνώσεις’».

Η Μαρέβα εξηγεί πως δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις των παιδιών της αναφορικά με το μέλλον τους ωστόσο αν ο γιος της ασχοληθεί με την πολιτική θα αναγκαστεί να το υπομείνω καθώς τα παιχνίδια εξουσίας είναι κάτι που δεν της αρέσει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανακατεύεται στη δουλειά του συζύγου της. Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχει, αφού ξυπνάει από τις 7 το πρωί και κοιμάται στις 12 το βράδυ, προτιμά να ασχολείται με άλλα πράγματα.

Σαφώς όμως επιμελείται την εμφάνισή του και σαφέστατα φροντίζουν να έχουν και οικογενειακές στιγμές ευτυχίας. Δυο φορές την εβδομάδα τρώνε όλοι μαζί και συζητάνε τα πάντα, ενώ έχουν και ένα Family What’s Αpp για να μιλάνε κατά τη διάρκεια της μέρας.

«Ο Κυριάκος είναι μορφωμένος, έχει ήθος, πειθαρχία και δυνατή προσωπική άποψη. Ζω καθημερινά το πόσο αφοσιωμένος είναι στον αγώνα που δίνει. Πόσο νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, πόσο θέλει να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», λέει για τον σύζυγό της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ