Ευτυχώς που υπάρχει και ο Κατρούγκαλος. Που βγαίνει στα πρωινά τηλεπαράθυρα για να μας πει ότι στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά «θα απομονώσει το ΔΝΤ». Ο γενναίος υπουργός που δηλώνει με στόμφο πως «δεν θα βάλει κώδικα Πινοσέτ στα εργασιακά» ! Κάποιος πρέπει να επαναφέρει τον υπουργό. Και να του επισημάνει πως δεν χρειάζεται να βάλει τέτοιο κώδικα γιατί αυτό που συμβαίνει στον χώρο της εργασίας έχει ξεπεράσει ακόμα και αυτόν τον κώδικα στον οποίο αναφέρεται.

Κατά διαβολική λες σύμπτωση, λίγες ώρες πριν ο υπουργός κάνει αυτές τις δηλώσεις, τα στοιχεία του υπουργείου του δείχνουν μια απίστευτη κατάσταση. Να παραθέσουμε μερικά ενδεικτικά:

-126.956 εργαζόμενοι παίρνουν μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ

-343.956 εργαζόμενοι αμοίβονται με μισθούς από 100 έως 400 ευρώ τον μήνα.

-ο αριθμός των εργαζομένων που οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τα 510 ευρώ τον μήνα φτάνουν τα 432.033 άτομα.

Αυτά αφορούν νομιμοποιημένες μορφές απασχόλησης (μερική, εκ περιτροπής κ.λ.π). Υπάρχουν ωστόσο χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι που βιώνουν την απόλυτη καταστρατήγηση νόμων και συμβάσεων. Είναι λίγο ως πολύ γνωστά αυτά. Ιδιαίτερα στο υπουργείο Κατρούγκαλου. Το οποίο δεν έχει φροντίσει να ενισχύσει τους ελέγχους για τις χιλιάδες ανασφάλιστους, μη δηλωμένους ή αμοιβόμενους με ποσά μικρότερα από τις συμφωνίες, εργαζόμενους. Μερικοί δειγματοληπτικοί μόνο έλεγχοι που έχουν γίνει, έχουν δείξει μια πραγματικά τριτοκοσμική κατάσταση.

Παράλληλα με τις …γενναίες δηλώσεις του ο υπουργός, ας φροντίσει πρώτα να τηρηθούν οι υπάρχοντες νόμοι και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Γιάννης Παντελάκης

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top