Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έφοδος οικονομικών εισαγγελέων στα σπίτια του Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του!

Σε έφοδο στα σπίτια του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του για να κατασχέσουν στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε η οικονομική εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για έρευνα δόθηκε απο τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου, και οι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρείες. Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν νόμιμες συνακροάσεις απο τις οποίες φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Έφοδος

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία τώρα θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της έρευνας. Ήδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 CD, και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Προχθές, επίσης, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ξεκίνησε από την αρχή η ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Για τη Λαϊκή

Η απόφαση αυτή φέρεται να ελήφθη με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων, όπως αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη.

Επίσης ελήφθη υπόψη η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σειρά δημοσιευμάτων αλλά και το γεγονός ότι η προηγούμενη ποινική διαδικασία είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.

Οι δικογραφίες μετά την ανάσυρσή τους από το αρχείο διαβιβάστηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενό τους από την αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 137 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 137 Μια παρεξήγηση θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στην...