Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο λογαριασμός έρχεται κι εμείς πανηγυρίζουμε το Brexit.

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Έγινε το αδιανόητο,συμφωνώ.
Ενισχύεται η αβεβαιότητα παγκοσμίως. Ποιος διαφωνεί;
Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές και αναταράξεις για αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.Οι αλλαγές θα μας αγγίξουν όλους. Προσυπογράφω.
Καλά τους έκαναν οι Βρετανοί και είπαν όχι.Αν μη τι άλλο το ευχαριστηθήκαμε εμείς οι Ελληνάρες. Δεκτό κι αυτό ως άποψη.
Έχετε όμως παρατηρήσει τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία το τελευταίο δίμηνο;
Έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει καθημερινά γύρω σας;
Ή περιμένετε να σας αγγίξει και προσωπικά για να ξυπνήσετε;
Μέχρι σήμερα λοιπόν περισσότεροι από 427 χιλ. τραπεζικοί λογαριασμοί φορολογουμένων έχουν κατασχεθεί ή μπλοκαριστεί.Οφειλές προς το Δημόσιο από φόρους ο λόγος.Οφειλές για φόρους που έχουν βεβαιωθεί επειδή έτσι αποφάσισαν σύσσωμοι όλοι οι κυβερνώντες το τόπο,από το 2009 έως σήμερα Διοικητικά ορισμένα χαράτσια προκειμένου να μεταφέρουν το λογαριασμό της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών και στο καθένα από μας ατομικά.
Χαράτσια για το σπίτι,χαράτσια για τα μετρητά,για τις επιχειρήσεις,για τους μισθούς,για τις συντάξεις για τη μετακίνηση,για τη τηλεόραση,για το φαγητό,για τις διακοπές κ.ο.κ.Εντός ολίγου και για τον αέρα που αναπνέουμε(π.χ. παράβολο για υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας).
Ακόμα και οι Ευρωπαίοι δανειστές έχουν ‘χαζέψει’ με την ευρηματικότητα των εκάστοτε Ελλήνων Υπουργών Οικονομικών στη δημιουργία-ανακάλυψη και σχεδιασμό νέων φόρων.Εξ αυτού του λόγου οι Κοινοτικοί Αξιωματούχοι εκφράζουν το θαυμασμό τους μεγαλοφώνως στα μέσα ενημέρωσης!
Σύντομα δε,μέσα του Σεπτέμβρη, ‘δικηγορικού συλλόγου’ θέλοντος, έρχονται και κατασχέσεις κινητών και ακινήτων.
Όλα για τη σίτιση του κρατικού αχόρταγου τέρατος.
Σας βεβαιώ δε,θα είναι μαζικές.Η προεργασία έχει γίνει.Τα απολύτως τοξικά θα πάνε για ‘δεκάρες’ στα διεθνή και ντόπια ‘κοράκια’.Τα δε ‘τεχνηέντως εξυπηρετούμενα’,αυτά δηλαδή που έχουν περίοδο χάριτος και εμπράγματες ασφάλειες ικανής εισπράξιμης αξίας,θα τα ζητήσουν οι ντόπιοι τραπεζίτες πίσω.Με όλους τους τρόπους και όλα τα νόμιμα μέσα.
Ουδείς αντιλέγει στη ρήση ”όσοι χρωστούν πρέπει να πληρώνουν”.
Στη περίπτωσή μας όμως υπάρχουν πολλοί ηθικοί ενδοιασμοί και σοβαρές τεχνικές δυσκολίες.
Είναι ηθικό να σου ζητούν να πληρώνεις φόρους που σοφίζονται οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες,μόνο και μόνο για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία;
Και αν η απάντηση είναι θετική τι ακριβώς συντηρούμε με τα ποσά αυτών των φόρων;
Αρκετούς χιλιάδες ‘κηφήνες’ που επειδή είχαν και έχουν ‘μπάρμπα στη Κορώνη’ (οι καιροί αλλάζουν οι ‘μπαρπάδες’ μένουν, άσχετα με τη κυβέρνηση) έχουν πιάσει από μια θεσούλα και τα παίρνουν σε μηνιαία βάση αγόγγυστα:
Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που είναι κάτω των 60 ή και των 55 ετών δηλ. επί της ουσίας μάχιμοι και δυνάμενοι να εργαστούν-εισφέρουν;
Ειδικές κατηγορίες πολιτών που έχουν κάνει τη τεκνοποίηση επάγγελμα και λαμβάνουν 10-12 χιλ. ευρώ ετησίως χωρίς να κάνουν τίποτε;
Δημόσιες ή κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις που το μόνο έργο που έχουν είναι να κάνουν διεκπεραίωση αλληλογραφίας ή να βγάζουν πρωταθλητές στη διαδικτυακή πασιέντζα;
Δημοτικές επιχειρήσεις κάθε είδους, όπου η λούφα και παραλλαγή, τα ψεύτικα επιδόματα και η λοβιτούρα πάνε σύννεφο;
Δημόσια έργα και δράσεις υποδομών τα οποία μοιράζονται στον εκάστοτε ημέτερο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα,φτάνοντας να στοιχίζουν τρεις φορές περισσότερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο;
Όσον αφορά τις τεχνικές που ζητείται η πληρωμή των χαρατσιών,τι να σημειώσει κανείς!
Διενεργούνται ηλεκτρονικά κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για ποσά που δεν οφείλονται (λάθος βεβαίωση ή βεβαίωση από ηθελημένο λάθος).
Για το ίδιο ποσό οφειλής γίνονται κατασχέσεις σε όσους λογαριασμούς εντοπίζει το σύστημα. Έτσι το ίδιο ποσό κρατείται δυο και τρεις φορές.
Παγώνουν-μπλοκάρουν λογαριασμοί για ήδη ρυθμισμένες και εξυπηρετούμενες οφειλές(ρυθμισμένες οφειλές) έως ότου το σύνολο της οφειλής πέσει στο ήμισυ.
Κατάσχονται ποσά τα οποία δεν αφαιρεί το σύστημα από τις τρέχουσες οφειλές και παραμένουν ‘μετέωρα’.
Αλλάζουν τα ποσά των δόσεων της ρύθμισης διότι το κράτος απατεώνας αποφασίζει μονομερώς να αυξήσει το ετήσιο επιτόκιο εξυπηρέτησης (επίσημης τοκογλυφίας). Ως αποτέλεσμα οι οφειλέτες χάνουν τη ρύθμιση λόγω της διαφοράς η οποία δημιουργείται και εντέλει καταλήγουμε πάλι στη κατάσχεση.
Σε κάθε περίπτωση ο φορολογούμενος δε γλυτώνει την επίσκεψη στο Δικαστικό τμήμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ,όπου τον αντιμετωπίζουν σαν υπάνθρωπο και φυσικά τη ψυχική οδύνη που ακολουθεί τη διαπόμπευση (λόγω κατάσχεσης-μαύρισμα) στη Τράπεζά του.
Σε όλες τις περιπτώσεις το τραπεζικό σύστημα (σχεδόν απόλυτα ελεγχόμενο εκτός ίσως της Eurobank) είναι αρωγός, αν όχι απόλυτος συνεργάτης στο έργο (κατασχέσεις) του νέου αφεντικού που ονομάζεται δημόσιο και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Αυτό το τελευταίο αφορά ειδικά τους συμπολίτες μας που φωνάζουν ακόμα πως για τη κρίση φταίνε οι τραπεζίτες.Ιδού φίλοι μου, τις κατασχέσεις δε τις κάνουν οι τραπεζίτες τις κάνει το αφεντικό τους που είναι το κράτος.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνετε το περυσινό τελευταίο οικονομικό έγκλημα με τους ελέγχους κεφαλαίων και που αυτό μας οδήγησε.
Εμείς πάντως αγέρωχοι συνεχίζουμε!Δε μας αγγίζουν προς το παρόν όλα αυτά.
Ποιο μεγάλη ικανοποίηση μας δίνουν οι πανηγυρισμοί για το Brexit,εκφράζοντας έτσι το θυμό μας για την επάρατη Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Γερμανούς που τη διαφεντεύουν και ζητούν τα τα δανεικά 40 χρόνων πίσω.
Λησμονούμε έτσι τη σκληρή πραγματικότητα στη χώρα μας.Αγνοούμε ενσυνείδητα πως ο ατομικός λογαριασμός που επιμερίζει το ποσοστό της συμμετοχής μας στη συνολικής κρατική χρεοκοπία της χώρας (αίτιο) κι όχι του μνημονίου(αιτιατό), είναι καθ’οδόν.Μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας τον έλαβαν ήδη.
Νομίζετε πως οι υπόλοιποι είμαστε πιο έξυπνοι και θα τη γλυτώσουμε;
Λίαν συντόμως το κρατικό τέρας θα χτυπήσει και τη πόρτα των υπολοίπων.
Εκείνη τη στιγμή βέβαια, θα αναζητήσουμε τον οβολό των Βρετανών που λόγω Brexit θα ‘τρώνε με χρυσά κουτάλια’,έτσι δεν είναι;
Ας συμμαζευτούμε,ας προσγειωθούμε κι ας δούμε όλοι μαζί τι θα πράξουμε.
Ο λογαριασμός έχει ήδη σταλεί σε όλους μας.Ο ηλεκτρονικός κλητήρας πολύ σύντομα θα κατασχέσει και το δικό μας λογαριασμό.Αν δεν βρει χρήματα θα στραφεί σε κινητά κι ακίνητα.Αν δεν ανακαλύψει ούτε εκεί θα έλθει στο σπίτι μας για έρευνα με συνοδεία εφοριακούς,εισαγγελέα κι αστυνομικά όργανα.
Αν νομίζετε πως δε θα συμβεί περιμένετε λίγους μήνες.ΟΙ εικόνες που περιγράφω είναι η σημερινή αμείλικτη πραγματικότητα και το πολύ κοντινό μέλλον.
Ας συνέλθουμε επιτέλους.Οι πανηγυρισμοί δεν είναι της παρούσης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 51 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε ατον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 51 Η πώληση του σπιτιού της Κάτιας και του Έβαν θα φέρει...