Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταδίκασαν πρώην Miss Τουρκία για προσβολή του Ερντογάν

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε την πρώην Miss Τουρκία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για προσβολή του προέδρου Ερντογάν, όπως διαβάζουμε στο pontiki.gr.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 27χρονη καλλονή Merve Büyüksaraç, είναι ένοχη για προσβολή του προέδρου της χώρας γιατί ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν.

Η Büyüksaraç, που ανακηρύχθηκε Miss Τουρκία το 2006 κρατήθηκε για ένα μικρό διάστημα μετά την ανάρτηση του ποιήματος στο λογαριασμό της στο Instagram το 2014.

Από το 2014 που ο Ερντογάν ανέλαβε την προεδρία της χώρας έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερες από 2000 υποθέσεις προσβολής του προέδρου με βάση ένα νόμο που πολύ σπάνια έκαναν χρήση πριν τον Ερντογάν.

Αυτές οι δίκες έχουν βαθύνει την ανησυχία για τον περιορισμό των ελευθεριών σε μία χώρα που κάποτε θεωρούνταν το μοντέλο της μουσουλμανικής δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 132 Η επιχείρηση απόσπασης του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και την...