Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ! Μάρδας και Χρυσόγονος εναντίον Κυρίτση- Κυρίτσης εναντίον Μάρδα

Αποστάσεις από το θρασύτατο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση πήραν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Μάρδας και ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ.Χρυσόγονος. Αντίθετα υπερ της εγκληματικής διχαστικής λογικής Κυρίτση τάχθηκε εμμέσως η βουλευτής Καρακώστα.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στις αναφορές του Γιώργου Κυρίτση ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκάλεσε, εξέφρασε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής με τον Γιώργο Αυτία, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε δε ο κ. Μάρδας.

Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

Αντίθετος στις απόψεις Κυρίτση εμφανίσθηκε στο «Ε» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος ο οποίος «αδειάζοντας» τον κ. Κυρίτση και θέλοντας ως συνταγματολόγος να αποδείξει ότι δεν ευσταθεί η άποψή του είπε:
«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές».


Από την άλλη πλευρά  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα εμμέσως στήριξε τον κ. Κυρίτση, δηλώνοντας στην ίδια εκπομπή ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο».

Ο κ.Κυρίτσης σε δηλώσεις τοιυ στο ΜΕΓΚΑ επιτέθηκε με πολύ οξύ τόνο στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα λέγοντας, «τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε», σύμφωνα με το liberal.gr

Επιχείρησε μάλιστα να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» με τις πιο εύπορες τάξεις, εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση που είχε διατυπώσει στο άρθρο του ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους είχε αποκαλέσει.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν “ναι” αλλά “υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους”. “Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν ‘όχι’, πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν ‘ναι’ .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους”, τόνισε.

“Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;”, διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια “λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό” απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι “αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος” θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.

Όπως υποστήριξε στο Mega o βουλευτής, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους…» «Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κ. Καρακώστα ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο, κάποιος πρέπει ‘‘να πληρώσει τη νύφη’’, τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην Αυγή, εξήγησε ότι «δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου… Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (…) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων… Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Φλώρος: «Έχασα την ψυχραιμία μου αλλά δεν χτύπησα τον Βασίλη Γραμμένο» λέει στην απολογία του

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιχείρησε να αντικρούσει στην απολογία του την κακουργηματική κατηγορίας της βιαιοπραγίας σε βάρος του βουλευτή...