Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά από την 1η Ιουλίου

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Ιουλίου το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συναλλαγών μέσω του πλαστικού χρήματος, σύμφωνα με τηνΚαθημερινή.

Με βάση το δημοσίευμα, οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με κάρτα για ποσά άνω των 500 ευρώ, από 1.500 ευρώ σήμερα, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο (χρεωστικές, πιστωτικές, e-banking) για ποσά άνω των 50 ευρώ. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που θα ανοίγουν από την 1η Ιουλίου θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εγκαταστήσει μηχανάκια POS.

Επίσης, αναφέρεται ότι σε ό,τι αφορά το χτίσιμο του αφορολογήτου, η εφορία θα κάνει δεκτές για το 2016 και τις αποδείξεις, ενώ από το 2017 θα γίνονται δεκτές μόνο όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίζεται επίσης ότι από το 2017 οι συναλλαγές των φορολογουμένων με ιατρικά κέντρα, γιατρούς, αλλά και η δαπάνη φαρμάκων, θα πρέπει να γίνονται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Σε διαφορετική περίπτωση θα απορρίπτονται από την εφορία και θα χάνουν την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος.

Οι αλλαγές για το πλαστικό χρήμα θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, σημειώνει η Καθημερινή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...