Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΒΕΡΟΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0

Βέροια και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0, με την ομάδα της Ημαθίας να βρίσκεται πλέον σε μονοψήφια βαθμολογική απόσταση (+8) από τον Πανθρακικό που νίκησε τον ΠΑΟΚ και τους Βοιωτούς να βλέπουν τα όνειρα Ευρώπης να απομακρύνονται.

ύο φορές οι Βέροια και Λεβαδειακός (σ.σ. από μία) σημάδεψαν το δοκάρι αλλά γκολ δεν έβαλαν. Η ομάδα της Ημαθίας μετά το 0-0 “βουλιάζει” για τα καλά βαθμολογικά. Αν και ανώτερη στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης η Βέροια δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Έτσι ξεκίνησαν

Η γηπεδούχος Βέροια άρχισε τον αγώνα με 4-4-2. Κίπερ ο Καντιμοίρης και άμυνα με Μπράβο, Γιαννούλη, Πούγγουρα και Μαλόν. Στο κέντρο οι Άρτσε και Σιόντης, άκρα με Μαγιέφσκι και Γιουσούφ και επιθετικό δίδυμο οι Ναζλίδης και Ανάκογλου.

Στον αντίποδα ίδιο σύστημα ο Άκης Μάντζιος. Ο Μοσχονάς για πρώτη φορά βασικός κίπερ και η τετράδα της άμυνας με Μανωλά, Μεντί, Τόπι και Γιάχιτς. Στον άξονα ακραίοι οι Μερεμπασβίλι και Στάθης και εσωτερικοί οι Μίνγκας και Μαχαμάτ. Επίθεση με Μπεν και Γιακουμάκη.

Ανώτερη και με δοκάρι η Βέροια

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στον αγώνα αλλά η Βέροια πήρε σχετικά γρήγορα τα… ηνία και μαζί και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 11′ με τους Γιακουμάκη και Μπεν και στο 17′ με τον Μερεμπασβίλι απείλησαν για τον Λεβαδειακό.

Στο 22′ όμως ο Μαγιέφσκι μετά από ωραία προσπάθεια και πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Έκτοτε με κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Ανάκογλου η Βέροια πίεσε για τα καλά και βάσει της εικόνας της άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ.

Στην συνέχεια η ομάδα της Ημαθίας απείλησε και με Γιαννούλη, Γιουσούφ και καλό σουτ του Άρτσε στο 39′. Είχε φάση και στο 45′ με τον Μαγιέφσκι. Αμέσως μετά πάντως ο Μπεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1 σε αντεπίθεση.

Ίδια εικόνα αλλά χωρίς γκολ

Στο β’ μέρος η Βέροια συνέχισε το ίδιο δυνατά και με επιθετικό πρέσινγκ. Στο 52′ είχε προσπάθεια και σουτ με τον Ναζλίδη. Η Βέροια συνέχιζε να είναι επικίνδυνη επιθετικά αλλά με πρόβλημα στην τελική της προσπάθεια.

Ο Λεβαδειακός το… 1-1 στα δοκάρια!

Στο 66ο λεπτό ο Μερεμπασβίλι εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στο 78′ ο Παππάς είχε ένα πλασέ σε τετ α τετ με τον Καντιμοίρη, με τον κίπερ της Βέροιας να κάνει εξαιρετική επέμβαση. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι ως προς την αναμέτρηση.

Man of the match: Ο Ανάκογλου. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Βέροιας. Από αυτόν βγήκαν πολλές επιθετικές προσπάθειες και ειδικά στο α’ μέρος.

Αδύναμος κρίκος: Οι Ναζλίδης και Μαγιέφσκι είχαν την δυνατότητα να… καθαρίσουν το ματς με τις ευκαιρίες τους αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για Μπεν και Γιακουμάκη.

Στο ύψος τους: Οι άμυνες των δύο ομάδων και ο Μερεμπασβίλι. Από τα πόδια του Γεωργιανού βρήκε και η πιο μεγάλη φάση του Λεβαδειακού με το δοκάρι. Θετικό πρόσημο και για Γιαννούλη και Μαχαμάτ.

Η γκάφα: Κάποια γκάφα ολκής δεν υπάρχει στο ματς.

Το στραγάλι: Μεγάλο και σοβαρό λάθος δεν υπάρχει για την διαιτησία. Κάποια παράπονα των δύο ομάδων μόνο για ορισμένα φάουλ και μία – δύο περιπτώσεις οφσάιντ. Ωστόσο σαφές πρόβλημα δεν είχε το διαιτητικό τρίο.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις… Τόσο απλά. Τι και εάν η Βέροια ήταν στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα με τον Λεβαδειακό; Από την στιγμή που της έλλειψε η ουσία και η αποτελεσματικότητα στην τελική της προσπάθεια γκολ δεν θα έβαζε όσο και εάν έπαιζαν οι δύο αντίπαλοι. Από ένα δοκάρι οι δύο σύλλογοι ενώ ο Άκης Μάντζιος έστησε εξαιρετικά αμυντικά την ομάδα του. Ο στόχος προφανής: από την στιγμή που και αυτή είχε πρόβλημα στο γκολ τουλάχιστον να μην δει την εστία της να παραβιαστεί. Και το πέτυχε. Το ματς πάντως και ρυθμό είχε και ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Και βέβαια και τα δύο δοκάρια, ένα για κάθε πλευρά.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...