Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, δίνει ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος με νέο άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα, από το 2014 ακόμη, να παρέμβει στον ΔΟΛ, ζητώντας μεταξύ άλλων την απόλυση του Γιάννη Πρετεντέρη από το MEGA.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρεται: «Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του MEGA με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία : ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Ψυχάρης.

Ο κ. Ψυχάρης αποκαλύπτει ακόμη πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «την αναβάθμση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο MEGA καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής»

Ο κ. Ψυχάρης, υποστηρίζει ακόμη ότι τα αιτήματα για αλλαγές δημοσιογραφικών στελεχών από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα έφτασαν μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας της ιστορικής εφημερίδας «Τα Νέα». Γράφει, μεταξύ άλλων: «Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ(σ.σ. φωτογραφίζοντας τον Βασίλη Μουλόπουλο.). Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…», τονίζει ο κ. Ψυχάρης στο άρθρο του.

Αργά το απόγευμα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε το άρθρο του του κ. Ψυχάρη κάνοντας λόγο για «πρωτοσέλιδα της διαπλοκής», χωρίς ωστόσο, να δώσει απαντήσεις για την ουσία των αποκαλύψεων.:

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη .

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top