Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-2

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 51΄με 2-0 (Μπεργκ, Καλτσάς) και… άραξε! Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε, έβγαλε ψυχή, μείωσε με την γκολάρα του Τσίμιροτ και πήρε τον βαθμό ισοφαρίζοντας με τον Πέλκα. Κόκκινη ο Χαρίσης στο 91′.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ίγκορ Τούντορ βλέπει το ρόστερ του… ρημαγμένο από τις θλάσεις, με τον Κροάτη τεχνικό να μην έχει αρκετές επιλογές για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Μαλεζάς, Τζαβέλλας και Χατζηισαϊας η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ-χαφ ο Λέοβατς και δεξί ο Κίτσιου. Τσίμιροτ και Χαρίσης τα αμυντικά χαφ, Μυστακίδης δεξί εξτρέμ, Πέλκας αριστερό και στην κορυφή του 3-4-3 ο Μακ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι από την πλευρά του επέλεξε το 4-3-3, αφήνοντας στον πάγκο ξανά τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Μέστο, αριστερά ο Πράνιτς και ο Τελάντερ με τον Κουτρουμπή το δίδυμο στο κέντρο. Λαγός, Αμπέντ και Λουντ η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Βλαχοδήμος αριστερό «φτερό», Καλτσάς δεξί και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μάρκους Μπεργκ.

Οι δύο ακραίοι επιθετικοί του «τριφυλλιού» δεν έπαιζαν πάνω στην γραμμή αλλά αρκετά κοντά στον Σουηδό «φουνταριστό».

Βλαχοδήμος… όλα τα λεφτά!

Με τον… αέρα της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, πήρε τον έλεγχο της μπάλας και έψαξε να βρει το γρήγορο γκολ απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ που ψαχνόταν για τα καλά! Μόλις στο 1′ ο Μπεργκ απείλησε την εστία του Βελλίδη και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο(9′), η υπεροχή του «τριφυλλιού» καρποφόρησε. Η επιλογή του Στραματσόνι να φέρει τους Καλτσά και Βλαχοδήμο πιο κοντά στον Μπεργκ στην τριάδα της επίθεσης, δημιούργησε ωραίες συνεργασίες ειδικά ανάμεσα στον Σουηδό επιθετικό και τον Βλαχοδήμο.

Ο ομογενής εξτρέμ που ήταν σε μεγάλα κέφια στην μεγαλύτερη διάρκεια του σαρανταπενταλέπτου, έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του «δικεφάλου» και με μία ιδανική κάθετη πάσα(τέλεια τροχιά και δύναμη στην μπάλα) έβγαλε τον Μπεργκ… φάτσα με το γκολ. Ο Σουηδός που έχει τρομερή παράδοση κόντρα στους Θεσσαλονικείς- έφτασε… μόλις τα 8 γκολ- σήκωσε το κεφάλι, είδε την γωνία και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι καλύτεροι μέχρι το 20′ αλλά να μην μπορούν να βγάλουν άλλες φάσεις. Στην συνέχεια του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, κυκλοφόρησε καλύτερα χάρη στην πολύ καλή παρουσία του Χαρίση στο κέντρο του γηπέδου και προσπάθησε κυρίως από τα αριστερά να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό. Στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου οι φιλοξενούμενοι είχαν κακές επιλογές και είναι ενδεικτικό το ότι απείλησαν μόνο με ένα φάουλ του Τζαβέλλα στο 18′ και ένα σουτ του Πέλκα στο 45′.

Γκολάρες και αντίδραση για σεμινάριο!

Η έναρξη του δευτέρου μέρους θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί κομμάτι σε σεμινάριο προπονητών. Το ένα… μάθημα θα είχε τίτλο ”η ιδανική αντεπίθεση” και το άλλο ”το τέλειο σουτ”. Αμφότερα έχουν να κάνει με τα γκολ που βρήκαν Παναθηναϊκός(51′) και ΠΑΟΚ(56′) σε διάστημα ενός πενταλέπτου. Οι «πράσινοι» απέδειξαν γιατί το κόρνερ του αντιπάλου είναι μια ιδανική ευκαιρία για γκολ αν έχεις παίκτες ικανούς στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Πράνιτς «έβγαλε» σωστά από την περιοχή την μπάλα, ο Βλαχοδήμος την πέταξε στο… ξέφωτο και ο Νίκος Καλτσάς με κούρσα και ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού». Η σεμνή τελετή έμοιαζε να έχει τελειώσει, όμως, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν το δεύτερο… μάθημα ποδοσφαίρου.

Πρωταγωνιστής ο Τσίμιροτ. Από τα 35 μέτρα, ο Σέρβος πήρε την «δεύτερη» μπάλα έξω από την περιοχή του Στιλ, έβαλε με τον τέλειο τρόπο το σώμα του και με ένα άπιαστο βολέ την έστειλε να «καρφωθεί» στο πλαϊνό αριστερό δίχτυ του Άγγλου πορτιέρο, εκεί όπου κανένας τερματοφύλακας στον κόσμο δεν μπορεί να αντιδράσει!

Ο ΠΑΟΚ χάρη στην σουτάρα του Βόσνιου μέσου μπήκε ξανά στην διεκδίκηση του ματς, πήρε ψυχολογία και ο Στραματσόνι στο 60′ άλλαξε το 4-3-3 σε 4-4-2 σε ρόμβο, με την είσοδο των Εβανζελίστα και Κλωναρίδη αντί των Βλαχοδήμου και Καλτσά που ήταν εξαιρετικοί και δεν υπήρχε λόγος να γίνουν αλλαγή.

Ο «δικέφαλος» έβαλε την μπάλα κάτω και στο 67′ η σέντρα του Μυστακίδη από αριστερά έπιασε στον ύπνο την άμυνα Παναθηναϊκού και ο Πέλκας που… μυρίστηκε την φάση πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία έφερε το παιχνίδι στα ίσια! Στην συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, οι δύο οπμάδες έψαξαν το γκολ της νίκης αλλά καμία από τις δύο δεν είχε το καθαρό μυαλό για το τρίτο που θα ήταν και το… φαρμακερό!

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος που φεύγει ικανοποιημένος από την Λεωφόρο, βγάζοντας σπουδαία αντίδραση μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού που μένει για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη στην Λεωφόρο.

MAN OF THE MATCH: Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας εξτρέμ για όσο διάστημα αγωνίστηκε ήταν καθοριστικός για την δημιουργία και τα γκολ του Παναθηναϊκού. Το 1-0 του «τριφυλλιού» είναι το λιγότερο… μισό δικό του, κλέβοντας την μπάλα και βγάζοντας έτοιμο γκολ με κάθετη πάσα στον Μπεργκ. Μία δική του κάθετη ήταν εκείνη που έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να βγει στο τετ-α-τετ με τον Βελλίδη και να πετύχει το 2-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έδωσε μεγάλες μάχες στην μεσαία γραμμή, το πάλεψε αρκετά και με την τρομερή γκολάρα του από τα 35 μέτρα έδωσε στον ΠΑΟΚ την μείωση του σκορ και την ψυχολογία να παλέψει. Ο Τσίμιροτ ήταν απλά εξαιρετικός…

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μεντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός μέσος ήταν ξανά… μία από τα ίδια, τα φετινά άσχημα παιχνίδια. Καμία βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι, λίγα πράγματα με την μπάλα στα πόδια, αρκετά λάθη.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι αλλαγές του Στραματσόνι στο 60′. Τόσο σε σύστημα όσο και σε πρόσωπα. Το 4-3-3 έγινε 4-4-2 σε ρόμβο, οι Βλαχοδήμος και Καλτσάς που είχαν το μομέντουμ και καλή παρουσία βγήκαν εκτός και οι Κλωναρίδης-Εβανζελίστα που μπήκαν στην θέση τους δεν βοήθησαν. Ο Ιταλός… ξέχασε στον πάγκο τον Βιγιαφάνιες και έβαλε τον εμφανώς ανέτοιμο Μαμούτε.

Ο Ιταλός περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Κομίνη, ο οποίος θα μπορούσε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Μπεργκ για το μαρκάρισμα στον Τζαβέλλα στο 88′. Σωστή η δεύτερη κίτρινη και η αποβολή στον Χαρίση στο 90′. Οι επόπτες είχαν από μία λάθος υπόδειξη στο πρώτο μέρος. Ορθά ο δεύτερος βοηθός, Καλφόγλου, κατακυρώνει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, μιας και ο Πέλκας καλυπτόταν από τον Πράνιτς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός με τον Βλαχοδήμο σε τρελά κέφια προηγήθηκε 2-0, όμως, ο ΠΑΟΚ έβγαλε σπουδαία αντίδραση, ο Τούντορ εκμεταλλεύθηκε το μπέρδεμα που δημιούργησε στην ομάδα του ο Στραματσόνι και με τα γκολ των Τσίμιροτ και Πέλκα έφερε το ματς στο 2-2 και επιστρέφει στην Τούμπα με τον βαθμό. Το «τριφύλλι» για πέμπτο σερί παιχνίδι δεν νίκησε στην έδρα του, έσπασε κάθε ρεκόρ και συνεχίζει να προβληματίζει…
gazzetta.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Φλώρος: «Έχασα την ψυχραιμία μου αλλά δεν χτύπησα τον Βασίλη Γραμμένο» λέει στην απολογία του

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιχείρησε να αντικρούσει στην απολογία του την κακουργηματική κατηγορίας της βιαιοπραγίας σε βάρος του βουλευτή...