Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εποχές ‘ποτοαπαγόρευσης’ θυμίζουν οι συλλήψεις για διακίνηση τσίπουρου

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δυο Έλληνες για λαθρεμπόριο, καθώς μετέφεραν μεγάλες ποσότητες τσίπουρου και κρασιού

Συνελήφθησαν την Παρασκευή, σε περιοχή της Αττικής, από άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας, δυο Έλληνες ηλικίας 44 και 55 ετών για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, εταιρίας εμπορίου τροφίμων και ποτών, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 500 λίτρα τσίπουρου, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην αποθήκη της ιδιοκτήτριας εταιρείας, όπου βρέθηκαν 70 λίτρα τσίπουρου και 60 λίτρα κρασί χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Τα αλκοολούχα ποτά κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Αθηνών, ενώ κατ’ εκτίμηση οι διαφυγόντες φόροι δασμοί και τέλη υπέρ του Δημοσίου ανέρχονται στο ποσό των 4.075 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε και το ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσω τέλεσης λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ενημερώθηκαν, η αρμόδια ΔΟΥ και το Τελωνείο Αθηνών και θα ακολουθήσει πλήρης φορολογικός έλεγχος στην εταιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ