Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δέσμιος συντεχνιακών λογικών! Αγνόησε τους γεωπόνους Τ.Ε. ο Αποστόλου για την επιτροπή γεωργικών φαρμάκων!

Με απόφαση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ορίζει τα 11 μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωργικών Φαρμάκων στην οποία δεν υπάρχει κανένας Γεωπόνος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης , κανένα μέλος απο τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και κανένα μέλος του Επιστημονικού φορέα των Γεωπόνων ΤΕ της Π.Ε.Π.Τε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων)…

Ο υπουργός επέλεξε μόνο Γεωπόνους ΠΕ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αγνοόντας τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Γεωπονικές Σχολές τους, και όπως πάντα επέλεξε μόνο το ΓΕΩΤΕΕ του οποίου ειναι μέλος σαν γνωμοδοτικό επιστημονικό φορέα…

H επιτροπή που ορίστηκε από τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου αποτελείται από τους :
α) Ελένη Αθανασοπούλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Β΄, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο.

β) Σπύρο Ζωγράφο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Β΄, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος.

γ) Φίλιππο Σέκκα, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Β΄, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

δ) Δημήτριο Κωβαίο, Καθηγητή Εντομολογίας και Ακαρολογίας, στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας, του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εμπειρία σε θέματα οικοτοξικολογίας, ως τακτικό μέλος.

ε) Δημήτριο Καρπούζα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εμπειρία σε θέματα τύχης και συμπεριφοράς στο περιβάλλον, ως τακτικό μέλος.

στ) Χρήστο Αθανασίου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εμπειρία σε θέματα βιολογικής αποτελεσματικότητας, ως τακτικό μέλος.

ζ) Ουρανία Μενκίσογλου-Σπυρούδη, Καθηγήτρια Γεωργικών Φαρμάκων, στο Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων, του Τομέα Φυτοπροστασίας, του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εμπειρία σε θέματα χημικού ελέγχου, ως τακτικό μέλος.

η) Ηλία Κάνταρο, Γεωπόνο, μέλος της “Greenpeace Ελλάς” και εκπρόσωπο των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ως τακτικό μέλος.

θ) Χρήστο Τσιχήτα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπρόσωπο των επαγγελματικών οργανώσεων αγροτών, ως τακτικό μέλος.

ι) Φραντζέσκα Υδραίου, Γεωπόνο και εκπρόσωπο του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), ως τακτικό μέλος

ια) Ζήση Βρύζα, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εκπρόσωπο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), ως τακτικό μέλος.

Συνοδευτικά αρχεία Ολόκληρη η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”

με πληροφορίες από agro24

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ