Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταργείται η εκχώρηση ενοικίων στο Δημόσιο -Τι σημαίνει αυτό για τους ιδιοκτήτες

Νέα επαχθή φορολογικά και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία συμφώνησε με τους δανειστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ερήμην του ελληνικού λαού, κρύβει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση να μην γίνονται αντιληπτά τα μέτρα που κρύβει η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα, αλλά διαβάζοντάς την κανείς προσεκτικά αντιλαμβάνεται ότι οι ρυθμίσεις της δεν είναι καθόλου… light!

Μια από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει είναι η κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο! Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους!

Επίσης, με άλλη ρύθμιση καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις με τις οποίες πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι με εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μισθώματα ή περιστασιακή απασχόληση γλίτωναν κάθε χρόνο από την εξοντωτική φορολόγηση με 26% επί εξωπραγματικών εισοδημάτων προσδιοριζόμενων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.

Ετσι, από το 2016, οι φορολογούμενοι αυτοί θα καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους επί των υπέρμετρα υψηλών τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίζει η Εφορία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...