Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δεν θα ξεμπλέξουν έτσι εύκολα με τη Ζωή

Είναι γελασμένοι στα κόμματα αν νομίζουν ότι στην επόμενη Βουλή, η όποια κυβέρνηση προκύψει θα γλυτώσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής αρκεί να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη για να συνεχίσει να αποτελεί το επίκεντρο και την απόλυτη σταρ της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και στην επόμενη Βουλή. Καθώς, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος έχει συγεκριμένα προνόμια και πλεονεκτήματα που υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα ενός απλού βουλευτή.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου στην επόμενη Βουλή θα μπορεί για παράδειγμα να παρεμβαίνει και να παίρνει τον λόγο όποτε το επιθυμεί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Και άλλα πολλά. Αλλά εκείνο που πραγματικά γεμίζει…τρόμο τα περισσότερα κόμματα, είναι ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα συμμετέχει εξ οφίτσιο στις διασκέψεις των προέδρων. Τις κρίσιμες διασκέψεις που καθορίζουν το χρονοδιάγραμμα και την ατζέντα της ολομέλειας. Ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα το πήραμε όλοι στην περίοδο της ψήφισης του νέου Μνημονίου.

Βεβαίως, η ίδια, ως εξαιρετική γνώστης των κανονισμών και των περιθωρίων που της δίνουν, είναι ξεκάθαρο ότι θα επιχειρήσει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προβολής. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που στο μυαλό της έχει την δημιουργία ενός ανεξάρτητου πολιτικού σχήματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν θα δύναται να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της είναι μάλλον σαφές ότι θα επιχειρήσει να συμπαραταχτεί έστω και ως συνεργαζόμενη, με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.

Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει με δεδομένο το πολύ σοβαρό νομοθετικό έργο της επόμενης Βουλής και την σωρεία των νομοθετημάτων που πρέπει να προωθηθούν… Για τον λόγο αυτό, μαθαίνω ότι υπάρχει μία ζύμωση μεταξύ στελεχών των κομμάτων με πολύ καλή γνώση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο θα μπορούσαν και με ποιο τρόπο, χωρίς αυτό να θεωρηθεί εκτροπή, να υπάρξουν αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να περιορισθεί το “φαινόμενο Κωνσταντοπούλου”.

Μπορεί καθώς εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος ιδιαίτερα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να μην ανταλλάσσουν ούτε… χειραψία, μια και σταδιακά το κλίμα πολώνεται, αλλά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της νυν προέδρου, υπάρχει ένας αέρας συνεργασίας. Και επειδή υπάρχουν στα κόμματα άνθρωποι που αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι… έρχεται, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναζητηθούν οι δυνατότητες… άμυνας. Οι οποίες άλλωστε τους ενδιαφέρουν όλους, από όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από το ποιος τελικά θα κυβερνήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 11/5/2024 Το τετράγωνο Σελήνης/ Άρη που κορυφώνεται τις βραδινές ώρες, προκαλεί ωστόσο αρκετά νεύρα, συναισθηματικά ξεσπάσματα, κόντρες, αντιδράσεις! Προσοχή στην παρόρμηση οι...