Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ 1-0

Με τον Φινμπόγκασον να κάνει (ανεπίσημο) ντεμπούτο, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την τουρκική Σίβασπορ σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Σκόρερ ο συνήθης Πάρντο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το φιλικό με αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτό κόντρα στη Φέγενορντ, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι είδαμε για πρώτη φορά στο χορτάρι τον Φινμπόγκασον, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο. Στα πλάγια ο Μάρκο Σίλβα έβαλε τους Ντουρμάζ και Ντοσεβί, στα χαφ τους Κασάμι, Φουστέρ και Ζντιέλαρ, ενώ στην αμυντική τετράδα ήταν οι Μαζουακού, Σιόβας, Αυλωνίτης και Σαλίνο. Στο τέρμα ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε τον Γιαννιώτη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν ορεξάτοι στο φιλικό και έδειξαν επιθετικοί διάθεση, ενώ μόλις στο 7ο λεπτό ο Φινμπόγκασον έχασε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το ωραίο σουτ που δοκίμασε έδιωξε ο Σέτκους.

Λίγο αργότερα ο Σιόβας ήταν αυτός που απείλησε με κεφαλιά, αναγκάζοντας σε νέα επέμβαση τον γκολκίπερ της τουρκικής ομάδας που είχε ξεκάθαρα παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Γκολ δεν είχαμε στο πρώτο μέρος, αλλά κρατάμε την πολύ καλή παρουσία -σε ακόμη ένα ματς- του Ντουρμάζ, αλλά και αυτή του Φινμπόγκασον, ο οποίος πέραν των εκτελεστικών δυνατοτήτων του, γύρισε πολλές φορές πίσω για να βοηθήσει στη δημιουργία, δείχνοντας πως ξέρει μπάλα και έχει τεχνική κατάρτηση.

Στο δεύτερο μέρος ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε, όπως αναμενόταν, σε πολλές αλλαγές (εφτά με το ξεκίνημα), αλλά κράτησε τον Φινμπόγκασον, ο οποίος συνέχισε να είναι δραστήριος στην επίθεση του Ολυμπιακού και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Σίβασπορ.

Το γκολ ήρθε τελικά, αλλά όχι από τον Ισλανδό. Ήρθε από τον… συνήθη σκόρερ στα τελευταία φιλικά, τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος στο 67′ άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ μετά από ωραία πάσα του Μπουχαλάκη.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι “ερυθρόλευκοι” (με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα) συνέχισε να είναι καλύτερος και να πιέζει, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε και έγραψε την ιστορία της φιλικής αναμέτρησης.

Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στις 21:00 με τη Μπεσίκτας στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης (46′ Καπίνο), Σαλίνο (46′ Ομάρ), Αυλωνίτης, Σιόβας (46′ Βούρος), Μαζουακού (87′ Σάλιακας), Ζντιέλαρ (46′ Μιλιβόγεβιτς), Κασάμι (46′ Μπουχαλάκης), Φουστέρ (46′ Πάρντο), Ντοσεβί (63′ Πουλίδο), Ντουρμάζ (46′ Χάρα), Φινμπόγκασον (71′ Γιαννιώτας).

Σίβασπορ: Σέτκους, Σισίνιο, Ιμπραΐμ, Ουμίτ, Κας, Κότσακ, Χακάν, Μπουράν, Ταουΐλ, Ατίφ, Καραντενίζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ