Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 – 2

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… δεξί το φετινό πρωτάθλημα, βγάζοντας αντίδραση στο δεύτερο μέρος και χάρη στην κλάση του Μπεργκ κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Ο Σουηδός με ασίστ και γκολ… καθάρισε για το «τριφύλλι» που νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό και εκτός από το «τρίποντο» κερδίζει και ηρεμία ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έτσι έπαιξαν

Επιστροφή στο σύστημα των επιτυχιών για τον Γιάννη Αναστασίου που επέλεξε το 4-4-2 σε ρόμβο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Σάντσεθ ενώ προτίμησε τον Μπούρμπο για να καλύψει το κενό του Βέμερ. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Νάνο, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης και Κουτρουμπής στην άμυνα. Ο Λαγός σε ρόλο «εξαριού», με τους Ζέκα και Πράνιτς μπροστά του. Ο Νίνης σε επιτελικό ρόλο και μπροστά ο Μπεργκ με τον Καρέλη.

Από κει και πέρα, ο Λιονέλ Πόντες στην… πρεμιέρα του στον πάγκο του Παναιτωλικού άρχισε με τον Στεφανάκο στα γκολποστ. Κούσας και Παπάζογλου τα δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Κέβιν, δεξί ο Κουτρομάνος. Μάκος και Ντάνι Μπεχαράνο τα αμυντικά χαφ. Κάπελ, Πάουλο και Ουάρντα η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Μαρκόφσκι σε 4-2-3-1.

Ο Κάπελ πήρε το… διπλό δώρο!

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά, κυριάρχησαν, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ. Ο Στεφανάκος, όμως, ήταν σε ετοιμότητα ενώ και οι παίκτες του Αναστασίου(με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Καρέλη στο 9′) δεν είχαν σωστή επιλογή στην τελική πάσα.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έκλειναν σωστά τους χώρους, έκλεβαν μπάλες και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα πάνω στο χορτάρι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε όσο περνούσε η ώρα για να έρθει μια απόφαση του Σιδηρόπουλου που σηκώνει πολύ συζήτηση(σχόλιο στο «στραγάλι» να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο ρέφερι έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Μαρκόφκσι, ο Στιλ απόκρουσε την εκτέλεση του Πάουλο αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον… ύπνο! Ο Κάπελ πήρε το «ριμπάουντ» και σε κενό τέρμα έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό.
Απλά… Μπεργκ

Είναι ο ηγέτης, ο άνθρωπος για τα ζόρικα, εκείνος που ξέρεις ότι δεν θα κρυφτεί αλλά θα αναλάβει δράση και θα βγάλει το κάρο από την λάσπη. Ο Μάρκους Μπεργκ είπε… καλημέρα στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα με ένα δεύτερο ημίχρονο «όνειρο» για τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο Σουηδός στράικερ στο 51′ κλέβει την μπάλα και «φτιάχνει» την ασίστ για τον Καρέλη που έστειλε την μπάλα μέσα. Ο Έλληνας επιθετικός στην συνέχεια βρέθηκε και άλλες φορές απέναντι στο γκολ αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πάσες των συμπαικτών του.

Ο χρόνος κυλούσε, ο Παναθηναϊκός πίεζε και η είσοδος του Σάντσεθ έδωσε στους «πράσινους» καλύτερο παιχνίδι από την άμυνα. Ο Ισπανός είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις αλλά ένα απλό διώξιμο ήταν εκείνο που «μεταμορφώθηκε» σε ασίστ.

Στο 83′ ο Μπεργκ έβαλε υπέροχα το σώμα του, ο Κούσας… χάθηκε από την φάση και ο «mr. goal» του Παναθηναϊκού με εξαιρετικό πλασέ, έγραψε το 2-1 και υπέγραψε την νίκη της ομάδας του.
Μαζί με τον Λουκ Στιλ, ο οποίος στην τελευταία φάση του ματς «βγάζει» στην γωνιά του το σουτ του Ρουσκουσέδα.

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές, αυτής της κλάσης, ανεβάζουν επίπεδο κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει τον ηγέτη του για τα δύσκολα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σουηδό στράικερ. Μοιράζει την ασίστ για την ισοφάριση του Καρέλη, αφού πρώτα κλέβει την μπάλα ψηλά ενώ αποδεικνύεται καθοριστικός με το εξαιρετικό πλασέ και το γκολ για το 2-1 υπέρ του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ μεγάλο ματς από τον Λουκ Στιλ. Πιάνει το πέναλτι του Πάουλο και στην συνέχεια τον… αδικούν οι συμπαίκτες του που ένας δεν βρέθηκε να πέσει πάνω στον Κάπελ. Στο φινάλε του παιχνιδιού κάνει την απόκρουση του ματς στο σουτ του Ρουσκουσέδα και κρατά όρθια την ομάδα του στο Αγρίνιο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι αντιδράσεις στην άμυνα του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος και σε καθοριστικές στιγμές του παιχνιδιού, ήταν το λιγότερο παιδικές. Τα «καναρίνια» πλήρωσαν και μάλιστα ακριβά την λάθος μεταβίβαση του Στεφανάκου στο 1-1 του Παναθηναϊκού και την τραγική τοποθέτηση του Κούσα στο «γέμισμα» του Σάντσεθ που έφερε και το δεύτερο τέρμα του «τριφυλλιού».

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κούσας μπορεί να έκανε το… τσαφ υπό την πίεση του Μπεργκ, ο Στεφανάκος, όμως, ήταν μόνος του, με την μπάλα στα χέρια και «χαλαρός». Η πάσα που κάνει με τα χέρια πάνω στον Μπεργκ είναι «έγκλημα» και ο Σουηδός μαζί με τον Καρέλη δεν το συγχώρησαν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος είχε πολύ δουλειά απόψε στο Αγρίνιο. Στην φάση του πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού φαίνεται στο ασαφές και μακρινό πλάνο της μετάδοσης ο Ταυλαρίδης να έχει επαφή με τον Μαρκόφκσι, ο οποίος περισσότερο το κερδίζει με την «βουτιά» παρά το κάνει ο Έλληνας στόπερ. Από κει και πέρα, μοίρασε με ευκολία κίτρινες στα στόπερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Χωρίς το μεγάλο λάθος οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μαχητική ψυχή στο Αγρίνιο, βρήκε αντίδραση χάρη στην κλάση του Μπεργκ, γύρισε το ματς και φεύγει νικητής από το Αγρίνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ποιότητα του Σουηδού και τα τραγική λάθη στην άμυνα του Παναιτωλικού έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του «τριφυλλιού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 137 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 137 Μια παρεξήγηση θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στην...