Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας τρέχει να μαζέψει ό,τι απέμεινε

Στο “στρατηγείο” του στην Κουμουνδούρου επιστρέφει από σήμερα ο τέως Πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επτά μηνών στην διακυβέρνηση της χώρας (μάλλον όχι και πολύ επιτυχημένο).

Ο Α. Τσίπρας μπαίνει πλέον επικεφαλής της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα αφενός για να σηματοδοτήσει πως όλη η προεκλογική στρατηγική του κόμματός του θα “στηθεί” αποκλειστικά στο δικό του πολιτικό προφίλ, αφετέρου να αναλάβει επ ώμου τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος φυγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Επικράτεια.

Στη μάχη τούτη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει “λοχαγούς” τους στενούς συνεργάτες του Ν. Παππά, Π. Σκουρλέτη, Ο. Γεροβασίλη, Ρ. Σβίγκου, Α. Φλαμπουράρη καθώς και τους Γ. Σταθάκη, Αρ. Μπαλτά και Ευ. Τσακαλώτο.

Ειδικότερα, την Επικοινωνία για την προεκλογική περίοδο, αναλαμβάνουν ο τέως υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς , ο τέως ΥΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, η Όλγα Γεροβασίλη και η Ράνια Σβίγκου.

Υπεύθυνος για την κατάρτιση των λιστών θα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ στην εκπόνηση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικό ρόλο θα έχουν οι κκ Μπαλτάς- Σταθάκης, συνεπικουρούμενοι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος όπως ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας, παρά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την εκ νέου υποψηφιότητά του, θα παραμείνει μάχιμος στο πλευρό της Κουμουνδούρου.

Ακατάσχετη “αιμορραγία”

Οι προεκλογικές μηχανές της Κουμουνδούρου άναψαν μεσούσης της ακατάσχετης “αιμορραγίας” στελεχών από όλη την Επικράτεια που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ , βάζοντας πλώρη κυριώτατα, για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ήδη χθες, δέκα μέλη της νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας, τα οποία πρόσκεινται στους λαφαζανικούς, αποχαιρέτησαν την Κουμουνδούρου, εκδίδοντας ανακοίνωση με εξαιρετικά σκληρές αναφορές για τον Α.Τσίπρα και τον “νεομνημονιακό” ΣΥΡΙΖΑ.

“Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, έσπασαν το όριο της πολιτικής μας αντοχής. Μετά από σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου”, γράφουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους.

Και τα Ιωάννινα πάντως “πλήγωσαν” χθες τον κ.Τσίπρα, καθώς από την νομαρχιακή Επιτροπή αποχώρησαν 19 μέλη, με παρόμοιου ύφους αιτιολόγηση της απόφασής τους.

“Μια κυβέρνηση, που υλοποιεί τον στραγγαλισμό των εισοδημάτων και της διαπραγματευτικής δύναμης της εργατικής τάξης και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, την εκποίηση του φυσικού πλούτου και την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, τη συνέχιση δηλαδή των μνημονιακών πολιτικών, είναι, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τη ρητορική της αλλά ακόμα και από τις προθέσεις ορισμένων μελών της, μια κυβέρνηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου”, κατήγγειλαν.

Το όπου φύγει-φύγει συνεχίστηκε και σε άλλα σημεία της Επικράτειας: Οκτώ μέλη της Νομαρχιακής Μαγνησίας, πέντε από τη Νομαρχιακή Ηρακλείου, τρία της Αιτωλοακαρνανίας, 16 της Πρεβέζης, 62 των Τρικάλων, 45 της Πιερίας.

“Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας όλα τα όργανα και τις αποφάσεις του κόμματος, καταστρατηγώντας ακόμη και τις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου και αγνοώντας την απόφαση του Ελληνικού λαού να καταδικάσει την λιτότητα στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με ένα συντριπτικό “όχι”, υποτάχθηκε πλήρως στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα”, διαμήνυσαν οι πρώην σύντροφοι του Α. Τσίπρα από την Πιερία.

Εφ ολων τούτων, θα “αποφανθεί” το προσεχές Σαββατοκύριακο, η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει μαζί με την Κεντρική Επιτροπή, επί διημέρω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ