Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καλό μήνα!

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε, αλλά σήμερα, η ευχή αυτή ξεχνιέται …

Και πώς να την αφήσει το μυαλό να βγει από το στόμα, με τόσα που ακούνε τα αυτιά και βλέπουν τα μάτια μας;

Νωρίτερα, ήμουν στην Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Επιτροπή του “ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ”.

Σταχυολογώ και σας μεταφέρω μερικά από όσα ακούστηκαν από τους 5 ομιλητές που συμμετείχαν στο πάνελ:

– Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, είπε ότι οι νέες κρατήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί, όπως και ο τουρισμός εσωτερικού. Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που ανέφερε, δίνοντάς μας και την εικόνα των κινδύνων που απειλούν τον τουρισμό αν ψηφιστεί το ΟΧΙ.

– Ο εκπρόσωπος του “Μένουμε Ελλάδα”, είπε ότι για πρώτη φορά μετά το τέλος του εμφυλίου, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία νέα καταστροφή που θα επηρεάσει ιδίως τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφού η ανασυγκρότηση θα απαιτήσει δεκαετίες.

– Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, εξέφρασε τη βεβαιότητα για την παύση κάθε μεγάλου έργου, με άμεση συνέπεια την αύξηση της ανεργίας, αφού θα παύσει η χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

– Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είπε ότι η αποχώρηση από το ευρώ θα επιφέρει διάλυση της αγροτικής οικονομίας και πείνα. Εξηγώντας ότι σήμερα εισάγουμε το 98% των λιπασμάτων, το 94% των φυτοφαρμάκων, το 60% των σπόρων και το 25% των ζωοτροφών.

– Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είπε ότι η έξοδος από το ευρώ θα σημαίνει κατάρρευση των Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Γηροκομείων, ΚΑΠΗ κλπ, αφού όλα αυτά χρηματοδοτούνται σήμερα από την Ε.Ε.. Είπε για Δήμους που αδυνατούν να μαζέψουν τα σκουπίδια ελλείψει καυσίμων. Είπε και για δεκάδες χιλιάδες εκτάκτους (πενταμηνίτες) που θα μείνουν άνεργοι, αφού θα κοπεί και αυτή η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Και είπε επίσης, ότι σαν γιατρός η κτάσταση του θύμισε συγγενείς που πριν 5 μήνες ανέθεσαν τον πολυτραυματία τους σε έναν γιατρό ειδικευόμενο, και σήμερα, ο γιατρός αυτός, αφού δεν έκανε τίποτα, ζητάει από τους συγγενείς να ψηφίσουν αν πρέπει να γίνει τραχειεκτομή …

Άκουσα επίσης για την αναμενόμενη κατάρρευση των Τραπεζών, αφού θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα που έλαβαν από τον ELA. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αναμένεται η πτώχευση όλων των Ελληνικών Τραπεζών.

Δεν θα σας πω άλλα, που είχα ήδη ακούσει (και γι’ αυτό ίσως νομίζω ότι τα έχετε ακούσει κι εσείς).

Γιατί τι να πρωτοπώ; Για το ότι τελιώνουμ μέσα στην εβδομάδα ακόμη και τα λίγα χρήματα που μπορούμε να σηκώσουμε από τα ΑΤΜ; Για το ότι τον Ιούλιο δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε για μισθούς ΔΥ ούτε για συντάξεις; Για το ότι οι Τούρκοι θα αλωνίζουν πλέον στο Αιγαίο, αφού καύσιμα και ανταλλακτικά για πλοία και αεροπλάνα στερεύουν;

Θα πω μόνο το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Είναι θέμα ημερών πλέον η πλήρης κατάρρευση της χώρας, την οποία θα πληρώσουμε με βαριά ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, βαρύτερη του 1974.

Μία λύση υπάρχει ακόμη, στο έσχατο σημείο που φτάσαμε:

Να είναι συντριπτική η νίκη του ΝΑΙ την Κυριακή.

Να παραιτηθεί η Κυβέρνηση και αναλάβει, το συντομότερο δυνατόν, μία Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Την Κυριακή, πρέπει να πούμε ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΝΑΙ για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.

Η μάχη θα είναι σκληρή και δεν πρέπει να λείψει ή να επαναπαυθεί κανείς.

Συναγερμός πατριώτες !!!

Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας που ταλαντεύεται ή που νομίζει ότι το ΟΧΙ σημαίνει αξιοπρέπεια, χωρίς να του εξηγήσουμε ότι το ΟΧΙ μας οδηγεί σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΝΑΙ στην Ελλάδα
ΝΑΙ στο ευρώ
ΝΑΙ για τα παιδιά και την αξιοπρέπειά μας
ΝΑΙ γιατί η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.

ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα με τα οποία προσπαθεί (ακόμη και τώρα) να μας ξεγελάσει ο συνασπισμός των άκρων, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χ.Α., που συνασπίσθηκαν για την καταστροφή της χώρας.

Δεν θα πιστέψουμε άλλο στα ψέμματά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ