Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συμφωνία αρχές Ιουνίου “βλέπουν” Τσίπρας – Juncker



Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ σε πολύ καλό κλίμα σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιουνκέρ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η ανάγκη για αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Γιουνκέρ από την μεριά του αναγνώρισε ότι έχει γίνει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια.

Παράλληλα, ο κ. Γιουνκέρ εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως συνεργάτες του πρωθυπουργού σε μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων χθες και σήμερα στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα μας έχει παράσχει προς το Κίεβο για την στήριξη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 115 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 115 H Kαλλιόπη μένει άναυδη από την αποκάλυψη του Ρούσσου, ότι δεν...