Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 Κάρφωσε το νταμπλ!

Στην κατάμεστη από 9000… αφιονισμένους ΠΑΟΚτσήδες Πυλαία, ο “Δικέφαλος” νίκησε 3-0 σετ τον Ολυμπιακό και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα στο βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα νταμπλ (το 1ο του σε όλα τα ανδρικά ομαδικά αθλήματα!)

O ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό μπροστά σε 10.000 φιλάθλους του.

Έτσι, μετά το Κύπελλο ο “δικέφαλος του Βορρά” κατέκτησε και το Πρωτάθλημα κάνοντας το νταμπλ κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε οποιοδήποτε άθλημα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια νευρικότητα, αλλά πετούσε σε άμυνα και επίθεση, την ώρα που ο αντίπαλος του αδυνατούσε να νικήσει το αντίπαλο μπλοκ, με συνέπεια το 10-8 να γίνει 14-8 κι εν συνεχεία 20-12, με τον Χιμένες να καθαρίζει για το 25-16

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν τραγικό ποσοστό στην επίθεση (σ.σ. κάποια στιγμή κατέγραψε 19%!) αλλά ο Γκόμες είχε… ζεσταθεί και η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τζελάτι από το σερβίς.

Το κλειστό της Πυλαίας είχε πάρει φωτιά και ο “Δικέφαλος” δεν ήταν διατεθειμένος να απωλέσει το ισχυρό προβάδισμα, με αποτέλεσμα το 21-18 να μετατραπεί σε 25-19 και το 2-0 στα σετ να γίνει πραγματικότητα.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο συναρπαστικό, αφού οι δύο μονομάχοι βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ χάρη στην άνοδο του Ολυμπιακού στο μπλοκ και τις κακές υποδοχές των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν μπροστά με 3-0 σερί (17-18), πήγαν τη διαφορά στο +2 χάρη σε άσο του Κόιστρα, αλλά ο “δικέφαλος” απάντησε με δικό του 3-0 και έγραψε το 23-22.

Ο Αλέξαντερ Σαφράνοβιτς πήρε μπλοκ άουτ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης “κόπηκε” στην τελευταία φάση και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δίνοντας το έναυσμα σε εκατοντάδες οπαδούς του να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και το πάρτι να αρχίσει.

Τα σετ: 1-0 (25-16), 2-0 (25-19), 3-0 (25-23)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ