Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Reuters: Η Μέρκελ απέτρεψε ανταρσία βουλευτών της στην ψηφοφορία για την Ελλάδα

Οριακά απέτρεψε μεγαλύτερη ανταρσία κατά την ψηφοφορία για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας απέτρεψε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο γερμανούς βουλευτές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, πολλοί βουλευτές θα είχαν ψηφίσει «όχι» αν δεν διέθετε τέτοια δύναμη πειθούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ανώτερο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε στο πρακτορείο, ότι οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ, το CSU, θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «Όχι» εάν οΒόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε κερδίσει την υποστήριξή τους κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, άλλο κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε ότι η συνάντηση του Σόιμπλε με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU), ήταν εξίσου σημαντική για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μία στιγμή που η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είχε τελειώσει στην κάτω γερμανική βουλή.

«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή» δήλωσε ο βουλευτής στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα σχόλια των γερμανών βουλευτών υποδεικνύουν ένα αυξανόμενο «κύμα» δυσαρέσκειας μεταξύ των συντηρητικών τάξεων και δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος πως δεν θα είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα εάν η Αθήναζητήσει περισσότερη βοήθεια στο μέλλον από τους εταίρους της.

«Οι Έλληνες λένε ‘Δεν θέλουμε τρίτο πακέτο διάσωσης’ αλλά επίσης είπαν ότι δεν θα χρειάζονταν παράταση της διάσωσης» δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...