Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αύτη είναι η μόνη λύση, χωρίς κομματικές παρωπίδες!

Του Άγη Βερούτη

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η επιθετική διαπραγμάτευση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης συναντάει τοίχο.

Πρότερη εμπειρία της Κύπρου έδειξε πως το δόγμα της λιτότητας της ευρωπαϊκής οικογένειας ήταν και συνεχίζει να είναι αρραγές, και τα αντίμετρα της Ευρώπης στις αρχικές διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν της συλλογιστικής “Σοκ και Δέος”.

Αν τώρα θα πρέπει να κάνουμε ως χώρα ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, αυτό είναι να τους αντιμετωπίσουμε με αρραγές μέτωπο και εμείς.

Το πρώτο και επιτακτικότερο είναι να σχηματίσουμε κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

Αν χρειαστεί όλοι μαζί θα μπορέσουμε να επιτύχουμε περισσότερα από όσα 2 κόμματα με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Επίσης με τη συμμετοχή όλων θα μπορούμε να μεταβάλλουμε την στρατηγική διαπραγμάτευσης χωρίς να εξευτελιστεί η σημερινή κυβέρνηση.

Θα μπορούσαμε επίσης, από μόνοι μας να νομοθετήσουμε την δική μας σαρρωτική μεταρρύθμιση όλων των σημείων που χρειάζεται η Χώρα, κεραυνοβόλα, πριν το Eurogroup και έτσι να προκαταβάλλουμε την έκβαση της συζήτησης, και ουδείς θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν κάνουμε ως χώρα μεταρρυθμίσεις.

Αυτή είναι η προσωπική κι ταπεινή μου γνώμη, χωρίς κομματικές παρωπίδες και σκεπτόμενος ως ένας απλός Έλληνας πολίτης, όπως άλλωστε και είμαι.

Οποιαδήποτε δείγματα εγωισμού ή προφάσεις ιδεολογικών διαφορών στην παρούσα συγκυρία είναι μη αποδεκτά.

Ανησυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...