Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι νοικοκυραίοι στα …κάγκελα.

Του Γιώργου Αγαλιώτη


Ζυγώνει η μέρα που οι ‘νοικοκυραίοι’ της χώρας θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά πιθανή μαζική συστράτευση αλλά και τρόπους ομαδικής αντίδρασης, καθώς απειλείται πλέον ανοικτά η επιβίωσή τους.Στη πορεία αυτή ίσως να χρειαστεί να καταφύγουν στη χρήση πρωτόγνωρων και ‘κατακριτέων’ ριζοσπαστικών μέτρων-εργαλείων-πρακτικών,στα οποία ως σήμερα κατέφευγαν κοινωνικά ή πολιτικά ρεύματα ‘αριστερών ιδεολογικών αποχρώσεων’ .

Η μέρα που θα πρέπει να οργανωθούν και να αντιδράσουν ‘αριστερά’!

Για να πούν με μια φωνή ‘όχι’ σε διορισμούς ‘πελατών’ και νέες άχρηστες κρατικές ή κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις μέσω νέων εισφορών-φόρων-τελών που θα επωμιστούν για άλλη μια φορά αυτοί.
Να πούν ‘όχι’ στο κλείσιμο όσων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, έχουν απομείνει στη χώρα,από τη προηγούμενη λαίλαπα.Ειδικά δε,όταν μιλάμε για ξένες άμεσες επενδύσεις που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες εργαζόμενους και ολόκληρα χωριά ή περιοχές.
Να πούν ‘όχι’ σε οποιαδήποτε νέα φορολογία μηχανεύονται, όσοι θέλουν να μοιράζουν δωρεάν επιδόματα και παροχές, που ως συνήθως πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι.
Να αξιώσουν ένα σταθερό,ηθικό και δίκαιο φορολογικό-ασφαλιστικό σύστημα που θα επιβραβεύει όσους παράγουν ακόμη παίρνοντας τρομερό ρίσκο καθημερινά.
Να ζητήσουν να αρθεί επιτέλους η ‘ποινικοποίηση’ και η ‘τιμωρία’ της επιχειρηματικότητας και να αφεθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας να παράγει-προσφέρει, χωρίς να τον αρμέγει μέχρις εσχάτων το δημόσιο τέρας.
Να φωνάξουν ‘όχι άλλο’ σε αυτούς που μοιράζουν αυξήσεις και παροχές σε κρατικοδίαιτους υπάλληλους δημόσιων μονοπωλίων(ΔΕΗ σήμερα).
Να ζητήσουν και να επιβάλλουν στην όποια διακυβέρνηση,την επιβολή μέτρων πρόληψης,ασφάλειας,τάξης και προστασίας από τους γνωστούς-άγνωστους ‘ανεγκέφαλους δήθεν επαναστάτες-αναρχικούς’ που κάθε λίγο και λιγάκι καταστρέφουν περιουσίες και δημιουργούν επεισόδια στα αστικά κέντρα της χώρας,χωρίς πραγματικό λόγο.
Να ζητήσουν ‘αξιολόγηση’ για όλους όσους πληρώνονται από τους φόρους τους και ‘μια κι έξω’ κλείσιμο όλων των ‘αμαρτωλών’ δημόσιων ή κρατικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων που δε προσφέρουν τίποτε,παρά υπάρχουν μόνο ως μηχανισμοί βόλεψης ‘ημέτερων’ κηφήνων.
Να απαιτήσουν τα σχολειά και τα πανεπιστήμια των παιδιών τους να γίνουν μηχανές παραγωγής ‘αρίστων’ και ‘μελλοντικών ηγετών΄,πραγματικά εργαστήρια καινοτομίας και επιστημονικής εξέλιξης.Όχι εργοστάσια παραγωγής ‘κομματικοποιημένων ‘ημιμαθών μελλοντικών ανέργων ή πελατών.
Να εναντιωθούν καθαρά σε κάθε πολιτική που οπισθοδρομεί τη χώρα και αντιπαλεύεται τις αναγκαίες αλλαγές(μεταρρυθμίσεις) που θα την εκσυγχρονίσουν και θα τη καταστήσουν μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα.
Ειδικά όταν αυτή(η πολιτική) είναι πλέον καθαρά προκλητική και ξεδιάντροπα υπεροπτική.Πολιτική που μας δείχνει καθημερινά το χυδαίο αντιδημοκρατικό της πρόσωπο,απαλλαγμένη από το δήθεν ‘ουμανιστικό’ προσωπείο που επί χρόνια φορούσε.
Τέλος να βροντοφωνάξει ‘τέρμα τα παιγνίδια’ με τη πορεία και τό νόμισμα της χώρας.
Αλλιώς δε θα πάρετε ούτε ‘σέντς’.
Τόσα χρόνια μας τρελάνατε με το ‘δε πληρώνω’.Κι ως εκ τούτου τα βάρη έπεφταν στους ώμους μας.
Τώρα ήρθε η σειρά μας κύριοι!
Δε μπορούμε πια να πληρώνουμε τους πελάτες σας!
Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε τις ‘ιδεοληψίες’ σας!
Δε δυνάμεθα πλέον να χρηματοδοτούμε τα οικονομικά σας πειράματα!
Αν συνεχίσετε έτσι,θα μας βρείτε στα ‘αριστερά’ σας!
Ήλθε η σειρά των νοικοκυραίων για τα …….’κάγκελα’!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...