Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δυσκολία να συμπληρώσει ψηφοδέλτια το ΚΙΔΗΣΟ! Ψάχνει υποψήφιους μέσω διαδικτύου ο ΓΑΠ

Δυσκολίες να συμπληρώσει ψηφοδέλτια παρουσιάζονται στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος και η ομάδα του έχοντας μαζέψει μια μαγιά στελεχών (κυρίως από το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ) είχαν έτοιμο ένα κορμό υποψηφίων πριν ανακοινώσουν το νέο κόμμα και πόνταραν, ότι με την ανακοίνωση και τη δυναμική που θα εμφανιζόταν, θα υπήρχαν προσχωρήσεις κι άλλων στελεχών, που όμως τελικά γύρισαν την πλάτη στη διασπαστική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, να κάνει κόμμα για προσωπικούς λόγους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, που φερόταν κοντά στο νέο κόμμα, όμως τελικά προτίμησε να είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον οποίο υπήρχαν διαρροές ότι είναι κοντά στο ΓΑΠ, αλλά θα είναι υποψήφιος και πάλι στη Β΄Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και άλλα στελέχη στα οποία έγιναν προτάσεις.

Προβληματισμός επικρατεί επίσης με την επιλογή ακόμα και γνωστών στελεχών που είναι κοντά στο ΓΑΠ να μην εκτεθούν ως υποψήφιοι όπως των Κώστα Τριανταφύλλου και Νίκου Σηφουνάκη.

Στο επιτελείο του ΓΑΠ συνεχίζουν τις προσπάθειες και κάνουν προτάσεις σε λαμπερά ονόματα, με την ελπίδα κάποιοι από αυτούς να αποδεχτούν την πρόταση, μήπως και δημιουργηθεί δυναμική για το νέο κόμμα.

Ιδιαίτερα προβληματίζει το λεκανοπέδιο Αττικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πρόταση στον Ντέμη Νικολαΐδη για να εκτεθεί στη β΄Αθήνών , όμως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ δεν απάντησε ακόμα.

Στη Β΄Αθήνας το ΚΙΔΗΣΟ θα έχει να αντιπαρατεθεί με βαριά ονόματα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία διαθέτουν και εμπειρία και μηχανισμούς για να διατηρήσουν τους ψηφοφόρους του Κινήματος και να αποτρέψουν διαρροές προς το νέο κόμμα.

Σε αυτή την περιφέρεια δεσπόζουν σημαντικά ονόματα του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη απήχηση , όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Φώφη Γεννηματά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πύρρος Δήμας αλλά και άλλοι.

Αντίθετα από το ΚΙΔΗΣΟ γνωστά ονόματα μέχρι στιγμής εμφανίζονται μόνο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που συμβολίζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Θάνος Μωραΐτης που εκλεγόταν στην Αιτολωακαρνανία, αλλά θεωρώντας δύσκολο να βγάλει έδρα εκεί το ΚΙΔΗΣΟ, αν μπει οριακά στη βουλή, προτίμησε να μετακομίσει στη Β΄Αθήνας , ποντάροντας στην έλλειψη ανταγωνισμού.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο βουλευτής Δράμας Χρήστο Αηδόνης, που μη έχοντας τύχη εκλογής στην περιφέρειά του, δοκιμάζει την τύχη του στην Ά Αθήνας. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει με το ιστορικό στέλεχος του κινήματος Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και άλλα γνωστά ονόματα, όπως ο Νάσος Αλευράς, η Συλβάνα Ράπτη κ.ά.

Η ανάγκη εξεύρεσης ονομάτων για τη συμπλήρωση των συνδυασμών του ΚΙΔΗΣΟ είναι μάλλον επιτακτική, καθώς το νέο κόμμα αναζητά υποψηφίους μέσω διαδικτύου και ζητά να αυτοπροταθούν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι με banner που έχει τίτλο «Γίνε υποψήφιος/α», στην αρχική σελίδα του κόμματος

Στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν με αγωνία τις πρώτες ολοκληρωμένες δημοσκοπήσεις μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος κι ελπίζουν ότι αν φανεί πως το ΚΙΔΗΣΟ μπορεί να εισέλθει στη βουλή θα υπάρξει μεγαλύτερη προθυμία από στελέχη για να εκτεθούν στα ψηφοδέλτιά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ