Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Καθαρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, έντονη αποδοκιμασία ΓΑΠ

Στοιχεία έκπληξη από τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ραδιοτηλεοπτικό στάθμο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί καθαρό προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ, ενώ και τα δύο κόμματα αυξάνουν τη συσπειρωσή τους όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου Πανεπιστημίου, που είχε διεξαχθεί 28-30 Δεκεμβρίου, η διαφορά μένει σταθερή, συμπέρασμα αντίθετο από άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες και έδειχναν ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
Για την τρίτη θέση η δημοσκόπηση φέρνει με μικρό προβάδισμα 0,5% φαβορί το Ποτάμι, αλλά να δίνει σκληρή μάχη με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Το ΠΑΣΟΚ ενώ σε όλες τις άλλες δημοσκοπήσεις φαινόταν να μπαίνει άνετα στη βουλή και να παλεύει ακόμα και για την τρίτη θέση, εδώ φαίνεται να μπαίνει μεν αλλά οριακά καθώς είναι στο όριο του 3%.
Το 3% πιάνουν και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι στις περισσότερες άλλες έρευνες βρίσκονταν οριακά κάτω από το όριο.
Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη χαμηλή αποδοχή του νέου κομματικού μορφώματος του ΓΑΠ, καθώς είναι μόλις στο 2%, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο ΓΑΠ είναι ο πιο αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός.
Στοιχείο σοκ ότι θετική γνώμη για το Γιώργο Παπανδρέου έχει μόνο το 5,5% του εκλογικού σώματος, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζει, όπως και για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα πολύ θετική γνώμη έχει μόλις 0,5% για το ΓΑΠ ενώ για το Μιχαλολιάκο 1,5%.
Προηγούνται σε δημοφιλία με 28% οι Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς, ακολουθεί πολύ κοντά ο Σ.Θεοδωράκης με 26% ενώ στη συνέχεια είναι ο Δ.Κουτσούμπας με 19,5% ο Ευ.Βενιζέλος με 12,5% όπως και ο Π.Καμμένος ενώ και ο Φ.Κουβέλης αποσπά διψήφιο ποσοστό σε θετικές γνώμες με 11,5%

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, από 29,5% στην προηγούμενη μέτρηση και η ΝΔ 27% από 25% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5% ενισχυμένο κατά 1,5% από την προηγούμενη μέτρηση, και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 6% ενισχυμένα και τα δύο κόμματα κατά 1% από την προηγούμενη μέτρηση.
ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ είναι στο 3% , ενώ μακρυά από τη βουλή είναι το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και ΔΗΜΑΡ με 0,5%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%.

Διαβάστε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ