Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στους 4 ο εκπληκτικός Ήρα νίκησε και τη διαιτησία.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0 (3-4 στα πέναλτι)

Με τον Χουάντερσον να πιάνει το τελευταίο πέναλτι, έχοντας νωρίτερα σκοράρει (!!!), ο Ηρακλής πήρε μια μεγάλη πρόκριση (3-4 στα πέναλτι) μέσα στην Νέα Σμύρνη, κόντρα στον Πανιώνιο που έκανε το 2-0 με πέναλτυ -ανακάλυψη αλλά δεν του έφτασε!

Σε ένα ματς που διήρκεσε 3 ώρες στη Ν.Σμύρνη, ο Ηρακλής έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στους “4” του Κυπέλλου! Ο Πανιώνιος το πάλεψε, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0), αλλά έπεσε στα πέναλτι, με τον Κόρμπο να χάνει το κρίσιμο, αφού τον νίκησε ο Χουάντερσον! Ήταν ένα επεισοδιακό ματς, με μια αποβολή για κάθε ομάδα (Μητρόπουλος και Περόνε), ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε φυσικά και το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Κολοβός και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος. Ο Μπουμάλ με τη βοήθεια και της τύχης έκανε το 2-0, ενώ στο β` μέρος μετά και τις αποβολές, οι δυο ομάδες δεν είχαν δυνάμεις και μοιραία οδηγηθήκαμε σε παράταση και πέναλτι όπου κέρδισε ο “Γηραιός” με τους 500 φίλους του να παραληρούν στην εξέδρα!

Ματσάρα και 2-0!

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1` ο Ηρακλής είχε μια ευκαιρία με σουτ του Περόνε που πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους πάντως με την πάροδο του χρόνου να παίρνου την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ωραία μπαλιά του Ιμπαγάσα στο 10` προς τον Γιάννου πήγε στράφι, ενώ ο Χουάντερσον στο 12` έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου! Η πίεση του Πανιωνίου έφερε τελικά καρπούς στο 18`. Ο Κολοβός έπεσε… υπερβολικά προ του Βραζιλιάνου γκολκίπερ, ο Μαντάκης έδειξε “βούλα” και ο νεαρός φορ δεν αστόχησε για το 1-0!

Το άνοιγμα του σκορ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, που ενέτειναν την πίεση τους, με τον Ηρακλή να δείχνει σαστισμένος… Στο 35` από παράλληλο γύρισμα του Μπουμάλ μέσα στην περιοχή, ο Γιάννου έπιασε ένα απίστευτο τακουνάκι και ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 1-0! Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσει, στις καθυστερήσεις από σουτ του Μπουμάλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζιαμπάρη και πέρασε πάνω τον γκολκίπερ των κυανολεύκων για το 2-0! Φοβερό παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να προηγείται δίκαια και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα!

Δυο κόκκινες!

Ο Ηρακλής στο β` μέρος μπήκε δυνατά για το γκολ, την ίδια ώρα που ο τεχνικός του Νίκος Παπαδόπουλος είχε αποβληθεί στο ημίχρονο κι έβλεπε το ματς από τη φυσούνα! Ο Περόνε δεν βρήκε στόχο στο 46`, με τον Ουζουνίδη να τα έχει με τους παίκτες του που είχαν οπισθοχωρήσει. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 65` όταν ο Μητρόπουλος αποβλήθηκε δίκαια με δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Ζιάμπαρη, αφήνοντας την ομάδα του με 10… Πάντως, αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 74` αποβλήθηκε και ο Περόνε, επίσης με δεύτερη κίτρινη, καθώς σε μια διεκδίκηση έριξε αγκωνιά στον Ρισβάνη!

Μετά από περίπου 8 λεπτά διακοπής λόγω τραυματισμού του Παπαδόπουλου (έσπασε η μύτη του!) στη φάση της αποβολής κι ενώ ο Γιαννακόπουλος είχε πάρει τη θέση του, το ματς φυσικά είχε χάσει το ρυθμό του. Ο Μπουμάλ στο 86` βιάστηκε στην κόντρα να τελειώσει τη φάση και σούταρε άψυχα κι όλα πλέον έδειχναν παράταση, ενώ συνολικά υποδείχτηκαν 13 λεπτά καθυστέρησης! Η κόπωση ήταν φανερή και στις δυο ομάδες, οπότε ήρθε αναπόφευκτα ο έξτρα χρόνος…

Παράταση και…

Δέκα εναντίον δέκα λοιπόν, με τον Ρομάνο στο 97` πάντως να φτάνει κοντά στο 2-1 με φάουλ, αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε. Πάντως, καμία ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη ή δεν… μπορούσε να ρισκάρει. Έτσι έληξε το πρώτο μέρος της παράτασης και πήγαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου φαινόταν πως μόνο με κάτι… απρόοπτο θα έμπαινε κάποιο γκολ. Λίγο έλλειψε στο 118` ο Γιάννου να κάνει το 2-1, αλλά το σουτ του από την περιοχή, πέρασε μόλις άουτ

Πέναλτι και μοιραίος ο Κόρμπος!

Ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ρομάνο, αλλά και ο Οικονόμου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Ο Κυριακίδης με πλασέ ευστόχησε για το 0-1 για να απαντήσει ο Κέζος για το 1-1… Ο Χουάντερσον (!) νίκησε τον Γιαννακόπουλο για το 1-2, ενώ ο Φούντας έκανε το 2-2, παρά την καλή επέμβαση του Βραζιλιάνου. Ο Ζιαμπάρης με κακή εκτέλεσε την έστειλε μακριά από το κάθετο δοκάρι, αλλά ο Γιάννου δεν λάθεψε για το 3-2! Με πλασέ ο Πορτουλίδης το 3-3 και ο Κολοβός έστειλε κι αυτός την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!! Ο Τσιλιανίδης διαμόρφωσε το 4-3 και ο Κόρμπος σούταρε, αλλά ο Χουάντερσον επέσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, δίνοντας την πρόκριση στον Πανιώνιο

Τα πέναλτι
Ρομάνο αποκρούει ο Γιαννακόπουλος
Οικονόμου δοκάρι οριζόντιο
Κυριακίδης 0-1
Κέζος 1-1
Χουάντερσον 1-2
Φούντας 2-2
Ζιαμπάρης άουτ
Γιάννου 3-2
Πορτουλίδης 3-3
Κολοβός δοκάρι
Τσιλιανίδης 3-4
Κόρμπος αποκρούει ο Χουάντερσον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ