Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Greek Mafia: Ξεκαθάρισμα με 45 σφαίρες σε «Ράμπο» και «Νιόνιο»

Ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» και ο «Νιόνιος», οι κουνιάδοι. Είναι τα δύο τελευταία (μέχρι τα επόμενα) συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό. Εντάσσονται στο δολοφονικό «γαϊτανάκι» αντιμαχόμενων μελών της Greek Mafia που έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 25 νεκρούς την τελευταία 5ετία.
Ο «Ράμπο», από χούλιγκαν μεγάλης ομάδας έγινε «μπράβος», στη συνέχεια βομβιστής και αργότερα «εκτελεστής» παντός είδους συμβολαίων. Ο επίλογος για εκείνον αλλά και τον κουνιάδο του γράφηκε με 45, ίσως και περισσότερες, σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ.

Οι δολοφονίες του 38χρονου «Ράμπο» και του 31χρονου «Νιόνιου» είτε αφορούν ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ποινικούς που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, είτε με τις δολοφονίες του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων Γεώργιου Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα Αττικής.

Ο «Ράμπο», μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίο είχαν «συνεργασία», συνέχισε με τον «Θείο Τζο», Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ ο κουνιάδος του, ο «Νιόνιος», έγινε συνοδός ασφαλείας και οδηγός του «Θείου Τζο». Η «εντολή» για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου φέρεται να προήλθε σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί από περιβάλλον που μπορεί να σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη βενζινάδικων Γιώργο Μήτσου. Μετά τη δολοφονία του δεύτερου, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ύποπτος για τους αστυνομικούς ήταν και ο «Ράμπο». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «Ράμπο», μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον Κορυδαλλό και σε δύο ακόμη ήταν «αφανής» ιδιοκτήτης.

Η εξέλιξη

Ο 38χρονος «Ράμπο» ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους της δολοφονίας του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο, στη συμπλοκή μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επί της Λ. Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007. Σε μια άλλη περίπτωση είχε κατηγορηθεί για μαχαίρωμα 30χρονου στην πλατεία Κορυδαλλού.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο Βασίλης Ρ., γνωστός ως «Ράμπο», είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών στη Νίκαια, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για την υπόθεση του Φιλόπουλου.

Στις φυλακές της Λάρισας, ο «Ράμπο» ήταν στο ίδιο κελί με τον έγκλειστο τότε Βασίλη Στεφανάκο κι έτσι ξεκίνησε η «συνεργασία» τους. Την ίδια χρονιά, το 2013, ο 56χρονος σήμερα λεγόμενος «Επτάψυχος», Δ.Ν., κατήγγειλε ότι ο «Ράμπο», με την «παρουσία» και του πατέρα του, ήταν εκείνος που στις 9 Ιουνίου 2010 τον είχε πυροβολήσει στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα σε καφενείο στη Ροβιάτα Ηλείας. Ο «Επτάψυχος» είχε αναφέρει ότι η προσπάθεια δολοφονίας του προερχόταν από τον Βασίλη Στεφανάκο, γιατί εκείνος ήταν στην ομάδα του «Καράφλα» Μανώλη Καραγιάννη.

Ο «Ράμπο», σε… άκουσμα που είχαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής που είχε ερευνήσει τις υποθέσεις των τριών αρχηγών της Greek Mafia. Ο «Ράμπο» συνελήφθη ένα μήνα μετά την «υπογραφή» του συμβολαίου θανάτου ύψους 250.000 ευρώ…

Αδειασαν δύο γεμιστήρες καλάσνικοφ

Το διπλό συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε στις 23:18 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφία Βέμπο στον Κορυδαλλό. Ο 38χρονος «Ράμπο» και ο 31χρονος «Νιόνιος» έφθασαν στο σπίτι του δεύτερου με ένα θωρακισμένο τζιπ Mercedes. Ο 31χρονος συνοδηγός κατέβηκε και άνοιξε την πόρτα του γκαράζ. Τότε εμφανίστηκαν οι δύο οπλοφόροι, που πυροβολούν αρχικά τον «Νιόνιο» και στη συνέχεια, ενώ ανοίγουν την πόρτα του οδηγού, αδειάζουν τα πολεμικά όπλα πάνω στον «Ράμπο». Ο «Νιόνιος» σοβαρά τραυματίας σέρνεται στο εσωτερικό του γκαράζ, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε. Στο εσωτερικό του γκαράζ υπάρχει και ένα Smart, ιδιοκτησίας Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι τουλάχιστον τρεις δράστες διαφεύγουν με το μαύρο τζιπ Ford Kuga, το οποίο φαίνεται να έχει κλαπεί στις 2 Μαρτίου 2023 από την περιοχή του Χαλανδρίου. Σε μία απόσταση 7 χιλιομέτρων στο ύψος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ασπρόπυργο, μέσα σε τούνελ της εθνικής οδού, πυρπολούν το όχημα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ – Spoiler: Η Μαρίνα απειλεί να καταδώσει τον Μαθιό για τον φόνο του Στεφανή

Ραγδαίες εξελίξεις στη συνέχεια του γ κύκλου της αγαπημένης σειράς ΣΑΣΜΟΣ Η Μαρίνα ανακαλύπτει την ενοχή του Μαθιού για τη δολοφονία του Στεφανή και, σύμφωνα με...