Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκορδαλιά: Οι 6+1 τρόποι για να μην μυρίζει το στόμα σας

Η σκορδαλιά με τον μπακαλιάρο έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, καθώς αποτελούν το βασικό πιάτο της ημέρας, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Παρόλα αυτά, αρκετοί έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο πιάτο, καθώς η μυρωδιά που μένει στο στόμα είναι έντονη και ενοχλητική για αρκετά άτομα.

Το healthline.com λοιπόν, προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορεί να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα.

1. Κατανάλωση μήλων
Μια μελέτη έδειξε ότι η χημική σύνθεση των ωμών ή θερμαινόμενων μήλων, μαρουλιού και μέντας βοήθησε στην απόσμηση της αναπνοής του σκόρδου. Το ζεστό πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Έτσι, μπορείτε να φάτε μήλα για επιδόρπιο ή να μασήστε φρέσκα φύλλα μέντας.

2. Βουρτσίστε τα δόντια και χρησιμοποιήστε νήμα μετά το φαγητό
Πολλά από τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία ζουν κάτω από τη γραμμή των ούλων και στη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Το βούρτσισμα και η χρήση νήματος μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν οσμή καθώς και των υπολειμμάτων τροφής.

3. Γάλα

Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Ένα ποτήρι γάλα, λοιπόν, θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Αν είστε από τους θαρραλέους μπορείτε να πίνετε και γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά. Τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

4. Τσάι

Μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

5. Στοματικό διάλυμα διοξειδίου του χλωρίου
Υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν διοξείδιο του χλωρίου είναι αποτελεσματικά για την κακή αναπνοή.

Το διοξείδιο του χλωρίου μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας, των βακτηρίων που επικαλύπτουν τη γλώσσα και των σωματιδίων τροφής. Το στοματικό διάλυμα συνήθως λειτουργεί καλύτερα μετά το βούρτσισμα και το νήμα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τις οδηγίες στο μπουκάλι για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση ή τον ερεθισμό του στόματος.

6. Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν σε στοματικά διαλύματα με βάση το αλκοόλ. Εκτός από τη φρεσκάδα της αναπνοής, μερικά έχουν και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό στοματικό διάλυμα με αιθέρια έλαια.

7. Καθαριστικά γλώσσας
Τα βακτήρια επίσης ευδοκιμούν και πολλαπλασιάζονται στο πίσω μέρος της γλώσσας όπου η οδοντόβουρτσά δεν μπορεί να φτάσει. Μια λευκή γλώσσα μπορεί να υποδεικνύει νεκρά κύτταρα, μικροσκοπικά σωματίδια τροφής και βακτήρια. Τα καθαριστικά γλώσσας μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο πίσω μέρος της γλώσσας σας. Είναι επίσης αποτελεσματικά για την αφαίρεση υπολειμμάτων που προκαλούν οσμή.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ