Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΑΣΜΟΣ – Spoiler: Αυτό είναι το τέλος! Ο Μανόλης αποκαλύπτει τον δολοφόνο

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου ρίχνει αυλαία η δραματική σειρά του ALPHA, «Σασμός» ωστόσο, δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές τη νέα σεζόν με τον δεύτερο και πιο συναρπαστικό κύκλο της.

Στα τελευταία επεισόδια, όμως, της σεζόν πρόκειται να παρακολουθήσουμε εξελίξεις που κόβουν την ανάσα. Ανάμεσα σε άλλα, η Αργυρώ ανακαλύπτει πως ο Αστέρης πλησίασε τον Σταύρο με ψεύτικο όνομα, ο Μανόλης αποκαλύπτει πως ο Μαθιός είναι δολοφόνος, ενώ ένα άγριό έγκλημα σκορπάει ξανά τη θλίψη σε όλους.

 

Ο γάμος της Βασιλικής και του Μαθιού πλησιάζει και όλοι βρίσκονται σε ρυθμό προετοιμασιών. Η Βασιλική με τον Νικηφόρο είναι συγκινημένοι, ενώ ο Μαθιός προσπαθεί ακόμη να αποβάλει τον τρόμο μήπως ο Μανόλης αλλάξει γνώμη και τελικά καταγγείλει όσα είδε την ημέρα του φόνου του Στεφανή.

Τρεις μέρες πριν από τον γάμο τους, Βασιλική και Μαθιός ζουν επιτέλους το όνειρό τους και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σταθεί πια εμπόδιο σε αυτό. Όμως ο Μανόλης και οι αμφιβολίες του για την απόφασή του να μην τον καταδώσει απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα.

Ο νεαρός βασανίζεται από τύψεις και συνεχίζει να αμφιβάλει για το αν πήρε τη σωστή απόφαση. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης συζητά με τη Μαρίνα για το καινούργιο μεγάλο τους μυστικό: την ταυτότητα του ανθρώπου που έσωσε την Αργυρώ.

Η Μαρίνα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Αστέρης θυσιάστηκε για να σώσει την κόρη της, ενώ νιώθει άσχημα που είναι υποχρεωμένη να κρύψει από την Αργυρώ ποιος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χαρίζοντάς της τη ζωή.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η τύχη φέρνει τον Αστέρη και τον Σταύρο μαζί, μια ανάσα μακριά από τη γυναίκα που σημάδεψε και τους δύο… Η Αργυρώ είναι ένα βήμα πριν μάθει ότι ο μυστηριώδης φίλος του Σταύρου δεν είναι άλλος από τον Αστέρη. Ο τελευταίος κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποφύγει, αλλά το περίεργο παιχνίδι της μοίρας τον φέρνει αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο φόβο του.

 

Άσπα και Άγγελος ετοιμάζονται να φύγουν

Η Αργυρώ έχει έντονη επιθυμία να γνωρίσει επιτέλους τον Χρήστο, τον φίλο του Σταύρο, ο οποίος τον στηρίζει όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, όσα θα μάθει θα την εξοργίσουν. Η Αργυρώ ανακαλύπτει ότι ο Αστέρης πλησίασε τον Σταύρο με ψεύτικο όνομα και παθαίνει σοκ.

Μαθαίνει πως όλο το διάστημα που βρίσκονται στην Κρήτη ο Αστέρης είναι κοντά στον Σταύρο και πως με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να ενημερώνεται για όλα όσα την αφορούν. Το ίδιο ένοχο μυστικό μαθαίνει και ο Σταύρος, που συνειδητοποιεί ότι ο φίλος του ο «Χρηστός» τον κοροΐδευε.

Και οι δύο είναι ιδιαίτερα θυμωμένοι και δεν αργούν να σταθούν απέναντι από τον Αστέρη. Ο τελευταίος είναι πια εκτεθειμένος και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οργή τους. Ωστόσο, αυτό που τον νοιάζει περισσότερο είναι να είναι καλά η Αργυρώ. Εκείνη, από την άλλη, συνειδητοποιεί πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλον.

 

Την ίδια ώρα, όλο το χωριό κινείται στον ρυθμό του γάμου του Μαθιού και της Βασιλικής και στις ετοιμασίες του. Για πρώτη φορά έπειτα από μεγάλο διάστημα, όλοι μαζί θα γιορτάσουν, ένα ευχάριστο γεγονός. Εν τω μεταξύ, η Άσπα διαπιστώνει πως όσο μένουν στο χωριό με τον Άγγελο εκείνος δεν θα μπορέσει ξανά να βγάλει τον πραγματικό, καλό χαρακτήρα του.

Έτσι, προσπαθεί να πείσει τον γιατρό να φύγουν μακριά και να κάνουν οι δυο τους μία νέα αρχή, μακριά από όσα τους πληγώνουν. Κι ενώ οι ετοιμασίες του γάμου προχωρούν, ο Μανόλης, ύστερα από έναν εφιάλτη, θα έχει μία μοιραία συνάντηση, που θα ανατρέψει τα πάντα και θα αποκαλύψει μία μεγάλη αλήθεια.

Το ένοχο μυστικό βγαίνει στο φως

Η μέρα του γάμου του Μαθιού και της Βασιλικής φτάνει, και το γλέντι αρχίζει να στήνεται στο χωριό. Η Βασιλική ετοιμάζεται στο σπίτι της και είναι πολύ ευτυχισμένη που επιτέλους θα γίνει η γυναίκα του ενός και μοναδικού έρωτά της. Ο Νικηφόρος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και μάλιστα είναι εκείνος που τη συνοδεύει στην εκκλησία για να την παραδώσει στον Μαθιό.

Ο Μανόλης βρίσκεται κι εκείνος εκεί, αλλά οι τύψεις συνεχίζουν να τριβελίζουν το μυαλό του και δεν τον αφήνουν να ηρεμήσει. Ξέρει πως αν μιλήσει θα καταστρέφει τη ζωή του Νικηφόρου, όμως από την άλλη οι ηθικές αξίες του για δικαιοσύνη τον τυραννούν. Λίγη ώρα μετά, ο νεαρός δεν αντέχει άλλο να κρατάει μέσα του το ένοχο μυστικό.



Ο Μανόλης, κυριευμένος από τύψεις και ενοχές, αποκαλύπτει το όνομα του δολοφόνου του Στεφανή, το οποίο πέφτει σαν βόμβα και προμηνύει τεράστιες εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ προσπαθεί να ξεπεράσει την κοροϊδία του Αστέρη απέναντι στον Σταύρο, ενώ η Μαρίνα έρχεται για άλλη μία φορά αντιμέτωπη μαζί του ζητώντας του να αφήσει πια την Αργυρώ να συνεχίσει τη ζωή της.

Από την άλλη, η Ασπα προσπαθεί να κάνει με τον Άγγελο μία νέα αρχή στον Αγιο Νικόλαο, ενώ όλο το χωριό διασκεδάζει στο καφενείο, ανυποψίαστο για όσα συμβαίνουν λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα. Η αποκάλυψη ενός ακόμη άγριου φονικού πέφτει σαν κεραυνός.

 

Ο Αγγελος εντοπίζεται άγρια δολοφονημένος και όλοι σοκάρονται. Η οικογένεια Βρουλάκη βυθίζεται ξανά στο πένθος και όλοι τρέμουν για τη γιαγιά Ειρήνη. Ποιος τον σκότωσε; Ποια τα αίτια του εγκλήματος;

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Μαθιό; Θα μπει στη φυλακή; Θα αφήσει ο Αστέρης την Αργυρώ να συνεχίσει τη ζωή της στο πλευρό του Σταύρου ή θα τη διεκδικήσεί;Θα μάθει πως ο μικρός Πετρής είναι δικό του παιδί;

Αυτά τα ερωτήματα αλλά και πολλά άλλα, που θα ανοίξουν με νέα πρόσωπα που εισβάλλουν στη σειρά, θα βρουν την απάντησή τους στον επόμενο κύκλο της.

Πηγή:MYTV, gossip-tv.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ