Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Στη δημοσιότητα οι συντεταγμένες του Πενταγώνου

Αφορμή οι δορυφορικές εικόνες που έχει δημοσιεύσει η Δύση από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διαστημική υπηρεσία (Roskosmos) της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα της συντεταγμένες τόσο του αμερικανικού Πενταγώνου, όσο και της τοποθεσίας που διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι γίνεται επειδή «συνεργάζονται» με τον εχθρό.

Συγκεκριμένα, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roskosmos, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti: «Ολόκληρη η κοινοπραξία των ιδιωτικών και κρατικών δορυφόρων οι οποίοι είναι σε τροχιά, εργάζεται τώρα αποκλειστικά για τον εχθρό μας».

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, πελάτες της οποίας είναι μεταξύ άλλων το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει αρκετές φορές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί πάνω από την Ουκρανία και τη Ρωσία πριν αρχίσει η εισβολή τον Φεβρουάριο.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται φωτογραφίες που δείχνουν την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία, τότε που η Ρωσία αρνούνταν την όποια πρόθεση εισβολής.

 

«Σήμερα αρχίζει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, κατά την οποία οι δυτικές χώρες θα διακηρύξουν ότι η Ρωσία είναι ο χειρότερος εχθρός τους», έγραψε ο Ρογκόζιν, στο κανάλι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Η Roskosmos δημοσιεύει δορυφορικές φωτογραφίες της τοποθεσίας που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής και των ίδιων των ‘κέντρων αποφάσεων’ που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Η ανάρτηση περιλαμβάνει δορυφορικές φωτογραφίες της τοποθεσίας όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής στη Μαδρίτη, του Πενταγώνου, του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, βρετανικά κυβερνητικά κτίρια στο κεντρικό Λονδίνο, της γερμανικής Καγκελαρίας και του γερμανικού κοινοβουλίου στο Βερολίνο, την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την κατοικία του Γάλλου προέδρου στο Παρίσι και άλλα κυβερνητικά κτίρια στο Παρίσι.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ