Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για λύση του μυστηρίου – Καταθέτουν οι γονείς της Πισπιρίγκου – Ακολουθεί η αδερφή της

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν την εξέταση εμπλεκόμενων μεταξύ των οποίων και συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, το οποίο όπως τόνισε στο OPEN ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λεων, αναμένεται να είναι αδιαμφισβήτητο και θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Όπως αποκάλυψε το pelop.gr σειρά έχουν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου οι οποίοι κλήθηκαν για κατάθεσητο πρωί της Κυριακής . Σύμφωνα με το τοπικό μέσο η μητέρα και ο πατέρας της 33χρονης θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να «συναντήσουν» τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκαν πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει γνωστή η ακριβής ώρα προσέλευσης τους, ωστόσο πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα η διαδικασία προσδιορίζεται να ξεκινήσει περί τις 11 το πρωί.

Θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές της σχέσης Ρούλας – Μάνου

Οι γονείς της κατηγορούμενης που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν την αθωότητα της προφυλακισμένης και την στηρίζουν. Πλέον θα κληθούν να μιλήσουν για όλα όσα γνωρίζουν σχετικά με τη σχέση του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Επίσης, αναμένεται να καταθέσουν για την εικόνα της Πισπιρίγκου ως μητέρα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα προβλήμτα υγείας των παιδιών της αλλά και τους θανάτους.

Πληροφορίες θέλουν την κυρία Λεγάτου να προχωρά στην αποκάλυψη περιστατικών μεταξύ Ρούλας και Μάνου, «φωτίζοντας» άγνωστες πτυχές του κοινού βίου τους. Αλλωστε από την ημέρα σύλληψης της 33χρονης άτομα από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον της δημόσια εξέφραζαν την απορία γιατί ο πατέρας των παιδιών βρίσκεται εκτός του «κάδρου» των Αρχών.

Σειρά παίρνει η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της 33χρονης και βασική μάρτυρας στην υπόθεση θανάτου του 6 μηνών βρέφους, καθώς ήταν εκείνη που βρήκε στην κούνια της νεκρή την Ιριδα, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, το πρωί της 21 Μαρτίου του 2021, αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα. Η εκτίμηση είναι πως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου θα κληθεί αφού προηγουμένως παραδοθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, το οποίο θεωρείται θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τη νομική εκπροσώπηση των μελών της οικογένειας Πισπιρίγκου έχει αναλάβει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Οθωνας Παπαδόπουλος.

Όλα τα ευρήματα, ειδικά για την Ίριδα, δείχνουν ασφυκτικό θάνατο

Τη Δευτέρα αναμένεται ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης να καταθέσει στον εισαγγελέα το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα τα δύο από τα τρία παιδιά από την Πάτρα που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ο κ. Καρακούκης αυτό που επέλεξε δεν είναι απλά να διαβάσει τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν, αλλά να τα επιβεβαιώσει ένα προς ένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος.

«Το πόρισμα έχει μια αιτία θανάτου αδιαμφισβήτητη που υπερκεράζει όχι απλά όποια προηγούμενη αιτία, αλλά παραμένει η ακλόνητη αιτία θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά και σταματά την παραφιλολογία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε ότι όλα τα ευρήματα, ειδικά για την Ίριδα, δείχνουν ασφυκτικό θάνατο.

«Και στη Μαλένα όμως με όλους τους επανελέγχους οδηγούμαστε στο ίδιο μοτίβο θανάτου», διευκρίνισε.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ