Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Αλλο ένα έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, ήταν αυτό της δολοφονίας της 46χρονης γυναίκας από τον εν διαστάσει σύζυγό της στο Κουκάκι με πολλές μαχαιριές. Ο 55χρονος δολοφόνος θα περάσει το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι της 19ης ανακρίτριας για να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλογίζονται και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι.

Το στυγερό έγκλημα με θύμα την 46χρονη γυναίκα έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και προκάλεσε σοκ λόγω της αγριότητας του. Την άτυχη γυναίκα και μητέρα εντόπισε μέσα σε λουτρό αίματος ο γιος της, τον οποίο είχε ειδοποιήσει ο πατέρας του και δράστης. Το θύμα έφερε μαχαιριές στο θώρακα. Ο δράστης είχε τυλίξει τη σορό με κουρτίνα του σπιτιού και την είχε πετάξει στο σαλόνι…Μετά το έγκλημά του ο 55χρονος έφυγε από το διαμέρισμα και πήγε με το αυτοκίνητό του στην Παλαιά Φωκαία, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και τραυματίστηκε πέφτοντας σε βράχια.

Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η ζήλια που ένιωθε για τη εν διαστάσει σύζυγο του, του όπλισε το χέρι. Το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση τα τελευταία χρόνια και ο συζυγοκτόνος είχε μετακομίσει σε άλλο διαμέρισμα. Ωστόσο, επεδίωκε επανασύνδεση με την 46χρονη κάτι που εκείνη αρνούνταν. Για το λόγο αυτό άλλωστε φέρεται να είχε επισκεφθεί το διαμέρισμα της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Ζήτησε από την άτυχη γυναίκα να ξαναβρούν αλλά εκείνη αρνήθηκε. Ο δράστης είδε πως η 46χρονη ετοίμαζε μια βαλίτσα για να πάει ταξίδι κι έγινε έξαλλος. Αφού τη χτύπησε την μαχαίρωσε και την δολοφόνησε εν ψυχρώ…

«Γύρισα στο σπίτι λίγο μετά τις 23:00 και την είδα να είναι έτοιμη να πάει διακοπές. Τι θα πει ότι ήμασταν σε διάσταση. Θόλωσα. Είσαι υποχρεωμένη, της είπα, να μου λες πού θα πας και τι θα κάνεις. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι είμαστε σε διάσταση και δεν είναι υποχρεωμένη να μου λέει τίποτα και εγώ τότε τη χτύπησα. Με χτύπησε και αυτή. Πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω στο λαιμό και στον θώρακα» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος κατά την προανάκριση.

Ηταν κτήνος ο πατέρας μας

Οι δύο καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού «καίνε» τον πατέρα τους καθώς δεν είχαν να πουν ούτε μία καλή λέξη για εκείνον, ενώ μιλούν για έναν κακοποιητικό πατέρα. «Οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές από την αρχή του γάμου τους. Οταν ήμουν στο δημοτικό θυμάμαι περιστατικό όπου ο πατέρας μου χτυπούσε τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν ένα κτήνος και φερόταν άσχημα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η κόρη της 46χρονης γυναίκας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star. «Τη ζήλευε παθολογικά και κολλούσε το μυαλό του. Η μόνη της έννοια της μητέρας μου είμασταν εγώ και ο αδερφός μου. Ηταν αγροίκος και πιεστικός. Ηθελε να περνάει μόνο το δικό του. Ερχόταν μόνο σπίτι για να μας φέρει φαγητό από το μαγαζί που εργαζόταν».

Οι σχέσεις των δύο παιδιών με τον πατέρα τους δεν ήταν καλές, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνος στην κατάθεσή του. Η άτυχη Κατερίνα και τα παιδιά της πίστευαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ότι είχε δεχτεί την απόφασή της να χωρίσουν ως ζευγάρι. Ομως εκείνος επέστρεψε στο σπίτι και παρά τις εκκλήσεις κυρίως των παιδιών δεν έφευγε. Και την Πέμπτη γράφτηκε ο τραγικός επίλογος. Ο γιος του ισχυρίστηκε στις Αρχές πως τους κακοποιούσε: «Ηταν κακός πατέρας. Μας κακοποιούσε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Ηρθε στο σπίτι με το ζόρι τον τελευταίο καιρό. Δεν θέλαμε να μένει μαζί μας. Δημιουργούσε μόνιμα πρόβλημα.»

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ