Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δολοφονία 84χρονης στα Πατήσια: Βοηθούσε τη γειτόνισσα και τον γιο της και αυτοί έδωσαν κλειδιά στους δολοφόνους

“Κάναμε μια ληστεία, η οποία δεν πήγε όπως την σχεδιάζαμε”, έλεγαν κυνικά, οι τρεις δράστες αμέσως μετά την άγρια δολοφονία της 84χρονης κυρά Σοφίας στα Πατήσια.

Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη γυναίκα βρήκε φρικτό θάνατο εξαιτίας των… πληροφοριών, που έδωσαν για τα χρήματα και τις κρυψώνες της, μια 38χρονη γειτόνισσα, ενώ ο 20χρονος γιος της, έδωσε στους δολοφόνους τα κλειδιά της εισόδου της πολυκατοικίας. Μητέρα και γιο, η κυρά Σοφία, τους είχε σαν παιδιά της, και τους βοηθούσε οικονομικά όταν είχαν ανάγκες, και αυτοί αποφάσισαν πως έπρεπε να της το… ξεπληρώσουν με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

Οι πληροφορίες και τα κλειδιά, δόθηκαν στους τρεις δράστες της δολοφονίας, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν στις 8 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν, ακολούθησαν την κυρά Σοφία από κοντινό φούρνο, που συνήθιζε να ψωνίζει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, και στη συνέχεια πήγαινε στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μηλιαράκη στα Πατήσια.

Οι δράστες άνοιξαν την είσοδο της πολυκατοικίας με τα κλειδιά που τους είχε δώσει ο 20χρονος γείτονας και ακολούθησαν την 84χρονη έως την είσοδο του διαμερίσματος. Την ώρα που άνοιγε την πόρτα της επιτέθηκαν και την έσπρωξαν στο εσωτερικό του σπιτιού, με τα ψώνια να πέφτουν στο πάτωμα.

Ένας 25χρονος από την Αλβανία, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού για υποθέσεις ναρκωτικών, άρπαξε την ηλικιωμένη, της έβαλε ένα κομμάτι ύφασμα στο στόμα και το έδεσε σφικτά με μονωτικές ταινίες, ενώ έδεσε και τα χέρια της. Συνεργοί του στην επίθεση ένας 23χρονος Έλληνας, και αυτός έγκλειστος στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου για υποθέσεις ναρκωτικών, όπως επίσης και ένας 24χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Οι δράστες ήθελαν να της κλείσουν στο στόμα για να μην φωνάξει βοήθεια, καθώς γνώριζαν πως σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού κοιμόταν ο γιος της ηλικιωμένης. Άρχισαν να ψάχνουν το διαμέρισμα, αλλά από τον θόρυβο ο γιος φαίνεται να ξύπνησε με τους δράστες να τρέπονται βιαστικά σε φυγή. Η άτυχη κυρά Σοφία είχε χάσει τη ζωή της από ασφυξία, την βρήκε ο γιος της πεσμένη μπρούμυτα δίπλα στην εξώπορτα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντόπισαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τους τρεις δράστες να κινούνται πεζή, ακολουθώντας την ηλικιωμένη, ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησαν κατά την διαφυγή τους. Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο είχε νοικιάσει, ο 24χρονος που διαφεύγει τη σύλληψη. Από το “καθάρισμα” των εικόνων των βίντεο και περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του 24χρονου, ταυτοποίησαν τους υπόλοιπους δράστες. Ο 25χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν αυτός που είχε κλείσει το στόμα της άτυχης γυναίκας. Μάνα και γιος, ομολόγησαν, ότι έδωσαν πληροφορίες και τα κλειδιά της πολυκατοικίας, αντίστοιχα, και συνελήφθησαν.

Ο 23χρονος που είναι έγκλειστος σε φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, με ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αναμένεται να κρατηθεί σε αυτές, έως ότου γίνει διεθνές το ένταλμα σύλληψή του για την ανθρωποκτονία της 84χρονης, και δεν αποκλείεται είτε να εκδοθεί στην Ελλάδα, είτε να εκτίσει την επιπλέον ποινή του στις βρετανικές φυλακές.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ