Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολική Έκλειψη Σελήνης και το “Ματωμένο Φεγγάρι” 16/5: Προβλέψεις Ζωδίων

Πώς θα μας επηρεάσει η Υπεραπανσέληνος – Ολική Έκλειψη Σελήνης στις 16/5; Αναλυτικά οι προβλέψεις σου γραπτές από την Αθηνά Βαγενά.

της Αθηνάς Βαγενά
Αστρολόγος

«Ματωμένο Φεγγάρι» έρχεται αυτή την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα Ελλάδας 07:13 και αυτός ο τίτλος του αποδίδεται γιατί η Υπερπανσέληνος του μήνα (το φεγγάρι βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο με τον πλανήτη μας), συνοδεύεται από το φαινόμενο της Ολικής Έκλειψης Σελήνης. Ήδη από την Κυριακή το Βράδυ στις 15/5 παρατηρώντας τον έναστρο θόλο, το θεαματικό, υπέρλαμπρο και πολύ κοντά στην Γη Φεγγάρι, είναι βέβαιο ότι θα στρέψει το βλέμμα μας στον Ουρανό, θαυμάζοντας την Πανσέληνο. Το ξημέρωμα της Δευτέρας ωστόσο, ο Ουρανός θα πάρει ένα χρώμα λίγο πιο κόκκινο , το ίδιο και το φεγγάρι ενώ η Ολική Έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή σε αρκετά μέρη της Γης, καθώς και στην Ευρώπη.

Η Ολική Έκλειψη Σελήνης στην 25ο 17 του ζωδίου του Σκορπιού είναι βαθιά, έντονη, μοιραία, καταλυτική, μεταμορφωτική και η επιρροή της έχει μεγάλη διάρκεια. Τα σημάδια της ήδη τα έχει φανερώσει τόσο στο προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο…

Ποια είναι όμως αυτά τα σημάδια;

Ο Άξονας Ταύρου – Σκορπιού, είναι ο άξονας της ύλης και του συναισθήματος (και βαθύτερων ενστίκτων, επιθυμιών και αναγκών), είναι ο άξονας των αποκτημάτων αλλά και του χρήματος και σε ένα πιο ευρύτερο πλαίσιο των «αξιών»! Είναι βέβαιο λοιπόν ότι διανύουμε μία εποχή που ο φόβος εντείνεται και αφορά ακριβώς το μεγάλο ζητούμενο, την επάρκεια την υλική, αλλά και την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία και σταθερότητα! Τα «δεδομένα» γίνονται «ζητούμενα» με την Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιού και δοκιμάζονται με τρόπο σκληρό, ο βασικότερος τομέας είναι της οικονομίας με ότι συνεπάγεται αυτού (σίτιση, ενέργεια, μισθώματα, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, τραπεζικά είναι μερικοί από τους τομείς που βάλλονται έντονα) και η βασική απόρροια είναι η γέννηση του φόβου γιατί ο άνθρωπος νιώθει ανυπεράσπιστος, ευάλωτος, εκτεθειμένος, αδύναμος μπροστά σε όλα όσα εκτυλίσσονται… Ο φόβος όμως μπορεί να είναι ένα συναίσθημα προστασίας από μία απειλή , είναι και ένα συναίσθημα που πολλές φορές οδηγεί στην ακρότητα ή και στην σύγκρουση (εσωτερική ή και εξωτερική)!

Οι Έκλειψεις έχουν πάντα αφαιρετικό χαρακτήρα, έρχονται για να διακόψουν, να αφαιρέσουν, να τερματίσουν, να ολοκληρώσουν , να τελειώσουν καταστάσεις… Μία Ολική Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Σκορπιού με την δυσαρμονική συμμετοχή του Κρόνου, είναι βέβαιο λοιπόν ότι θα φέρει σημαντικά κλεισίματα κύκλων. Χωρισμοί, Τερματισμοί Συνεργασιών, Αντιμέτωποι με Σφάλματα του Χτες και τα δυσάρεστα επακόλουθά τους, αποχωρισμοί, μάχες συμφερόντων εξουσίας με εμπόλεμες διαθέσεις και απώλειες, μοιραία γεγονότα, είναι μερικά από τα γενικά επακόλουθα αυτής της Έκλειψης η οποία στάζει το δηλητήριο του Σκορπιού και πράγματι θα αποδειχθεί ως «ματωμένο φεγγάρι» γιατί θα πληγώσει αρκετές καρδιές …. Δεν ξεχνάμε όμως ποτέ πως η εξέλιξη πολλές φορές έρχεται μέσα από την σύγκρουση και ακόμα και η ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη που θα φέρει αυτή η Έκλειψη θα είναι αξιοσημείωτη και η επιρροή της θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην ζωή αρκετών ανθρώπων, όπου τώρα η ζωή τους φέρνει προ ευθυνών να προχωρήσουν μπροστά σε ένα νέο μονοπάτι, μία νέα κατεύθυνση ζωής.

Η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων που κορυφώνεται μαζί με την Σεληνιακή Έκλειψη, στραγγίζει ακόμα περισσότερο τόσο τα ψυχικά όσο και τα σωματικά αποθέματα. Το κλίμα γύρω μας είναι ομιχλώδες, θολό, γεννιούνται αβεβαιότητες, διλήμματα, συγχύσεις, αδυναμίες, κυριαρχεί η ασθενικότητα, υπάρχουν παγίδες που μπορούν εύκολα να μας αποσυντονίζουν, να μας αποδιοργανώσουν ή και να μας οδηγήσουν σε αδράνεια! Με αυτή την όψη χρειάζεται να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή σε κάθε δράση και πρωτοβουλία μας, απαραίτητο είναι να παραμείνουμε πιο καχύποπτοι ή και προσεχτικοί σε ενέργειες που μπορεί να μας βλάψουν, να διαφυλάξουμε περισσότερο τα κεκτημένα μας ή και τα δικαιώματά μας (προσοχή σε κλεψιές) ενώ ο κίνδυνος για βλάβες, ατυχήματα, μολύνσεις καραδοκεί ….

Έχουμε όμως και θετικά νέα, όπου αυτά σας τα αφήνω για το τέλος… Ο Άρης και Ποσειδώνας μπορεί να μας παραπλανούν και να μας αποσυντονίζουν όπως περιέγραψα παραπάνω, σχηματίζουν όμως θετική γωνία τριγώνου με την Σεληνιακή Έκλειψη, η οποία και λειτουργεί υποστηρικτικά προσφέροντας την διέξοδο που έχουμε ανάγκη … Η διέξοδος αυτή έρχεται μέσα από την φιλανθρωπική, καλλιτεχνική, δημιουργική δράση, την διατήρηση , αλλά και ενίσχυση της πίστης, της ενσυναίσθησης, της καταπολέμησης των αρνητικών ενστίκτων, της ψυχοθεραπείας, των πράξεων ανιδιοτελούς αγάπης και της αποδοχής! Η θετική συμμετοχή του Πλούτωνα μας δίνει την δύναμη να κρατηθούμε γερά στα πόδια μας, με πείσμα, επιμονή, προσπάθεια αγώνα και να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ουσιαστικής μετουσίωσης.

Ποιοι επηρεάζονται άμεσα από την Ολική Έκλειψη Σελήνης;

Η Επιρροή της Ολικής Έκλειψης Σελήνης : Είναι πιο έντονη για τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) πολύ περισσότερο για το 3ο δεκαήμερο και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 25η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι 11-20 Μαΐου, 13-23 Αυγούστου, 12-22 Νοεμβρίου, 9-19 Φεβρουαρίου καθώς και οι γεννημένοι Μάη 1976 και 1984.

Κριός
Με την Ολική Έκλειψη Σελήνης στο Σκορπιό, βυθίζεσαι στα σκοτεινά μονοπάτια του φόβου, της αμφιβολίας και της ανασφάλειας, για καταστάσεις και εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε οικονομικές, είτε προσωπικές και συναισθηματικές. Αισθάνεσαι τα ψυχικά σου κουράγια πεσμένα, ενώ έρχεσαι αντιμέτωπος με αρκετές υποχρεώσεις οικονομικού χαρακτήρα που σε εξαντλούν (δάνεια, τράπεζες, μισθώματα, γραφειοκρατικά, κληρονομικά, φορολογικά)! Όλα τα παραπάνω αισθάνεσαι ότι αυτό τον καιρό σου «κόβουν» λίγο από την χαρά, την ανεμελιά ή και την ελευθερία! Σχέσεις και Φιλίες δοκιμάζονται, υπάρχουν και αποκαλύψεις στο προσκήνιο οι οποίες απογοητεύουν! Tip: Αποφορτίσου από ότι σε φθείρει ψυχικά και σωματικά, κόψε από όπου μπορείς περιττά έξοδα, αποδέξου καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις!

Ταύρος
Η Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό Έρχεται για να δοκιμάσει αλλά και να αλλάξει σχέσεις αλλά και συνεργασίες σου! Σε αυτό το διάστημα λοιπόν βλέπουμε χωρισμούς, αποχωρισμούς αλλά και ουσιαστικές εκκαθαρίσεις σε σχέσεις σημαντικές, ή σχέσεις χρόνιες. Στον επαγγελματικό τομέα διανύεις μία περίοδο ευθυνών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να πληρώνεις το τίμημα λανθασμένων αποφάσεων ή και κινήσεων του παρελθόντος, είτε μπορεί κάποιες συνεργασίες να ολοκληρώνουν τον κύκλο τους γεγονός που σε γεμίζει με απογοήτευση ή και παραπάνω ευθύνες. Αυτό το διάστημα καλείσαι να αναλογιστείς ποιος είναι ο βασικός σου στόχος και να εργαστείς συνειδητά και οργανωμένα πάνω σε αυτόν. Tip: Η πικρία που μπορεί να νιώθεις τώρα από στάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων θα πρέπει να γίνει κατανόηση και αποδοχή, άσχετα αν κάποιους ανθρώπους θα αποφασίσεις να τους κρατήσεις μακριά από την ζωή σου!

Δίδυμοι
Γεμάτη άγχος είναι η περίοδος αυτή για τον εργασιακό σου τομέα και όχι μόνο … Διανύεις ένα διάστημα που χρειάζεται να δείξεις προσοχή στις επιλογές σου, στις κινήσεις σου, στις πρωτοβουλίες που θα πάρεις, αναφορικά με τα επαγγελματικά σχέδια, ή και την εξέλιξη της καριέρας σου, ενώ σκόπιμο είναι ετούτο τον καιρό να είσαι πιο προσεχτικός σε απάτες, παραπλανήσεις και παγίδες. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για ρίσκο και βιασύνη. Επιπλέον μεγαλύτερη προσοχή δείξε σε θέματα φυσικής κατάστασης δικής σου, οικείων, ή για το τετράποδο φιλαράκι σου! Tip: Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για σένα για να αποφορτιστείς από την αρνητική ενέργεια αλλά και για να αποβάλεις το στρες.

Καρκίνος
Η Ολική Έκλειψη Σελήνης γίνεται σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο, δεν παύει όμως η επιρροή της να είναι έντονη, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι την έλλειψη πληρότητας, ικανοποίησης, χαράς, ή και ανεμελιάς. Βουτάς στην αμφιβολία στον αισθηματικό σου τομέα, εκεί αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει, ότι κάτι δεν είναι αρκετό, είτε ότι μία ιστορία επαναλαμβάνεται. Μοιραίες εξελίξεις λοιπόν έρχονται στα αισθηματικά όμως για πολλούς εκπροσώπους του ζωδίου σου , μπορεί και για σένα, δεν αποκλείεται και ο ερχομός ενός νέου έρωτα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα οικονομικά είναι και αυτά με την σειρά τους ένας τομέας που σου γεννά τον φόβο ή και σου στερεί την ικανοποίηση αυτό τον καιρό! Tip: Φιλοσόφησε εκ νέου καταστάσεις που σε πικραίνουν, κάνε μία μετακίνηση, άλλαξε παραστάσεις, ζήσε μία νέα εμπειρία και προσπάθησε στα αισθηματικά σου να μην ζητάς πολλά από τα λάθος άτομα!

Λέων
Με ψυχολογικό βάρος σε φορτίζει η Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό, δεν είναι όμως άνευ λόγου και αιτίας, είναι εξαιτίας ριζικών αλλαγών ζωής, που σε φέρνουν σε ένα στάδιο να κλείσεις κάποιους κύκλους, προκειμένου να πας μπροστά και να ανοίξεις νέους στην συνέχεια! Ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την προσωπική ζωή, τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, είναι μέσα στον «κυκλώνα» εξελίξεων ή και απογοητεύσεων αυτή την περίοδο! Αναγκάζεσαι να αποκοπείς από το παρελθόν σου, από ανθρώπους που είχαν ένα σημαντικό ρόλο στο χτες, διακόπτεις σχέσεις, συνεργασίες, πικραίνεσαι από ανθρώπους που δεν σου στάθηκαν, ή και βρίσκεσαι εκτεθειμένος οικονομικά είτε από λάθη δικά σου, είτε από την στασιμότητα , την καθυστέρηση και την θολούρα που κυριαρχεί αυτό το διάστημα προκαλώντας τον αποσυντονισμό. Tip: Επίλεξε την μοναχικότητά σου, κάνε έναν εκ βαθέων απολογισμό, μην αφήσεις τους ριζωμένους φόβους να σε παρασύρουν στο κύμα των μεγάλων ευαισθησιών που εσωτερικεύεις…. Αποδέξου πιο ψυχρά και λογικά ότι ακόμα και οι σχέσεις έχουν αρχή και τέλος!

 

Παρθένος
Η σκέψη σου σκοτεινιάζει με την Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό, ίσως βλέπεις ότι έχει έρθει η στιγμή να πάρεις τελειωτικές αποφάσεις, ή μπορεί να υπάρχουν και λόγια, ειδήσεις, μηνύματα που σε απογοητεύουν ή φέρνουν κάποια δυσάρεστη εκδοχή σε όλα όσα περιμένεις. Συμφωνίες, Έγγραφα, Επικοινωνίες, έχουν έναν δυσάρεστο χαρακτήρα, ενώ στα επαγγελματικά είσαι προσωρινά σε στασιμότητα και σε μία καθυστέρηση για να μπορέσεις να σταθείς και πάλι δυνατός στα πόδια σου! Η πλάνη από ανθρώπους που συνεργάστηκες, ή που αγάπησες, ή που εμπιστεύτηκες, δίνει και αυτή με την σειρά της τον δικό της ρυθμό. Tip: Μην υπεραναλύεις τα πάντα, δείξε παραπάνω προσοχή στην οδήγηση, στις μετακινήσεις, αλλά και στις συζητήσεις που θα κάνεις αυτή την περίοδο!

 

Ζυγός
Η στιγμή των αξιολογήσεων έφτασε και με την Ολική Έκλειψη Σελήνης διαπιστώνεις ότι αυτό που σου ήταν χρήσιμο, αναγκαίο, απαραίτητο ή που θεωρούσες ως δεδομένο, γίνεται τώρα ζητούμενο ή δεν έχει την ίδια αξία με το παρελθόν! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι συμβαίνουν γεγονότα που σε φέρνουν σε μία δοκιμασία, αυτή μπορεί να είναι να υπερασπιστείς τα συμφέροντα και τα δικαιώματά σου, να έχεις κάποια απώλεια οικονομική που να έχει το κόστος της, να χάσεις κάτι που σου ανήκει, να επαναξιολογήσεις ζητήματα που αφορούν την ύλη ή και το συναίσθημα! Στον ερωτικό τομέα ειδικά, οι μέρες εντείνουν την ανασφάλεια και τον φόβο και αν είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι τι προσδοκάς, από πού και μήπως ζητάς περισσότερα από αυτά που μπορεί να σου προσφέρει το άτομο που έχεις στην καρδιά σου. Πρακτικά και συναισθηματικά ζητήματα λοιπόν προκαλούν ανασφάλεια, συγχύσεις, άγχος και φέρνουν σημαντικές επανεκτιμήσεις Tip: Προστάτεψε ότι σου ανήκει ή με κόπο κατέκτησες, δώσε προσήλωση στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σου!

Σκορπιός
Η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη της Χρονιάς σχηματίζεται στο δικό σου ζώδιο, και φέρνει εξελίξεις σε θέματα που σε απασχόλησαν και κατά την περίοδο του Νοεμβρίου 2021. Διανύεις ένα κομβικό σημείο σκληρών αποφάσεων, κύκλοι κλείνουν, αλλαγές γίνονται στην προσωπική σου ζωή, αναγκάζεσαι να διακόψεις από σχέσεις, συνεργασίες, επωμίζεσαι τις ευθύνες και τα βαρίδια του παρελθόντος και των λανθασμένων κινήσεων που έγιναν στο χτες, πικραίνεσαι, απογοητεύεσαι και γεμίζεις με βάρος …. Όμως , είσαι δυνατός, μπορείς να σφίξεις τα δόντια και να πας παρακάτω, να αναλάβεις το τίμημα των πράξεων και των επιλογών σου και να γυρίσεις μία νέα σελίδα και αυτό ακριβώς θα κάνεις! Tip: Δείξε μεγαλύτερη αγάπη στον εαυτό σου, φρόντισε περισσότερο για ζητήματα που αφορούν την ψυχική και σωματική σου ευεξία, ασχολήσου με μία καλλιτεχνική δραστηριότητα!

Τοξότης
Κάποιοι κύκλοι κλείνουν γιατί δεν γίνεται διαφορετικά και ναι μεν μπορεί να φορτίζεσαι με στρες, με κούραση, ή να έχεις ανάγκη λίγο παραπάνω από την απομόνωση, είναι βέβαιο όμως ότι με την Ολική Έκλειψη Σελήνη στον Σκορπιό, γίνεται και μία «κάθαρση» γύρω σου, που σε βοηθά να ξεδιαλύνεις τι είναι αληθινό, τι όχι, τι αξίζει, τι δεν είναι απαραίτητο, ποιοι άνθρωποι είναι αληθινοί και ποιοι μπορεί να έχουν μία σκοπιμότητα. Η περίοδος αυτή, είναι αποκαλυπτική, ενώ είναι πολύ πιθανό να νιώσεις απογοήτευση, από εξαπατήσεις, πλάνες, ή και καταστάσεις που διέψευσαν τις προσδοκίες σου! Tip: Προφύλαξε τα μυστικά σου, αλλά και τα μυστικά των οικείων σου, προσπάθησε να αποφύγεις την συναισθηματική παραπλάνηση, αλλά και τις συναισθηματικές παγίδες που λόγω επιπολαιότητας , αδυναμίας ή και προσωρινής αφέλειας μπορεί να σε εκθέσουν!



Αιγόκερως
Με την Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού δεν αισθάνεσαι ελεύθερος, νιώθεις ότι καταπιέζονται οι επιθυμίες σου και ότι μπλοκάρονται τα όνειρά σου… Βασικός παράγοντας αυτού του «μουδιάσματος» είναι τα οικονομικά, οι περιορισμοί, οι απώλειες ή και οι διαψεύσεις σε αυτό τον τομέα.. Ζητήματα που αφορούν την εργασία σου πηγαίνουν πίσω, καθυστερούν, άλλα σου λένε, άλλα γίνονται, άλλα περιμένεις, άλλα έρχονται. Οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες βάζουν το αλατοπίπερο τους αυτό τον καιρό και πηγαίνουν πολλά πίσω. Συνάμα κάποιες φιλίες ή και κοινωνικές σχέσεις παγώνουν! Tip: Δείξε παραπάνω προσοχή στο μεταφορικό μέσο, στην οδήγηση, σε ποιους ανθρώπους εμπιστεύεσαι και βάλε ένα καλό πλάνο στα οικονομικά!

Υδροχόος
Η επιρροή της Σεληνιακής Έκλειψης είναι άμεση, έντονη και με διάρκεια και επηρεάζει πολύ παραπάνω τον επαγγελματικό σου τομέα, αλλά και τους στόχους που έχεις θέσει για την πορεία και το μέλλον σου! Προβλήματα, πιέσεις, δοκιμασίες, μπλοκαρίσματα έρχονται για να πάνε πίσω τα επαγγελματικά ή και να δημιουργήσουν κάποια απογοητεύση αυτό τον καιρό! Αν σε παρελθόντα χρόνο (ιδιαίτερα από τον Νοέμβριο 2021) είχες λειτουργήσει επιπόλαια ή δεν έδωσες την δέουσα προσοχή σε ένα ζήτημα που είχε προκύψει στα επαγγελματικά, στο γάμο, στον / στην σύζυγο ή πατέρα, έρχεται τώρα το ίδιο ζήτημα και πάλι στην επιφάνεια. Εκτός από τον επαγγελματικό τομέα, η Σεληνιακή Έκλειψη έρχεται για να σκοτεινιάσει για λίγο και το κλίμα στο γάμο, όπου και εκεί, υπάρχουν προβλήματα που δεν παίρνουν αναβολή.Tip: Ανάλαβε τις ευθύνες σου και το κόστος των επιλογών σου, διαχειρίσου με εγκράτεια τα οικονομικά και μην κάνεις λάθη απερισκεψίας στην διαχείριση χρήματος.

Ιχθύς
Μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα για όλους, εσύ αγαπητέ Ιχθύ, μπορείς να βγεις κερδισμένος από την συγκεκριμένη Σεληνιακή Έκλειψη, αρκεί να παραμείνεις προσγειωμένος στην πραγματικότητα και ρεαλιστής. Ζητήματα που αφορούν μακρινά ταξίδια, νομικά έγγραφα, εκπαιδευτικά ζητήματα, εργασίες που συνδέονται με την τεχνολογία, τον τουρισμό, τον τύπο, τα νομικά έρχονται για να δοκιμάσουν την αντοχή σου ή και για να πάρεις κάποια απογοήτευση. Η σύνοδος Άρη Ποσειδώνα στο ζώδιο σου, σε κάνει να χάνεις την ενεργητικότητά σου, να αισθάνεσαι κουρασμένος από τις προσπάθειες που έχεις κάνει ως σήμερα, αλλά βρίσκεσαι και σε μία διαδικασία σύγχυσης, χάους, όπου πρέπει να αποφύγεις τις λανθασμένες κινήσεις! Tip: Μην βυθίζεσαι σε μάταιες σκέψεις / ιδέες, διατήρησε την πίστη του και θυμήσου ότι στις προκλήσεις που τώρα βιώνεις για σένα ειδικά υπάρχει διέξοδος!

Πηγή: oroskopos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ