Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήλος: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου στην προσγείωση, λόγω ισχυρών ανέμων

Περιπέτεια για τους επιβάτες αεροπλάνου της Ολυμπιακής κατά την προσγείωση στη Μήλο λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί.

Αεροπλάνο της Olympic Air βγήκε εκτός διαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, με συνέπεια να βρεθεί στα… χωράφια!

Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Η ανακοίνωση της AEGEAN για την πτήση από Αθήνα για Μήλο
«Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο, που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης. Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Τι αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων.

Ειδικότερα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, περί ώρα 15:30, ελικοφόρο αεροσκάφος της ΟΑ, τύπου ATR 42-600 που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Μήλος με είκοσι (20) επιβάτες και τρία (3)μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση, βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου λόγω των ισχυρών πλαγίων ανέμων που έπνεαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Το αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ