Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ιωάννας για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Χθες το απόγευμα η παρόμοια επίθεση σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, συγκλόνισε και πάλι…

Ο 37χρονος ιερέας έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Η Ιωάννα αποφάσισε να τοποθετηθεί μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, λέγοντας πως έναν χρόνο μετά την επίθεση στην ίδια, δεν έχει αλλάξει τίποτα.

“Έναν χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες. Έναν χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές. Γιατί πιστεύουν πως δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Το μόνο που έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Κάντε κάτι επιτέλους αιμορραγούν οι ζωές μας” γράφει χαρακτηριστικά η Ιωάννα.

Πηγή: real.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ