Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καιρός: Πλησιάζει η κακοκαιρία – Ξημερώματα Τρίτης θα «χτυπήσει» την Αττική

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με την κακοκαιρία να αναμένεται να πλήξει και την Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Αναφορικά με τη δραστική αλλαγή του καιρού, το Εθνικό Αστεροσκοπείο επισημαίνει ότι από τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα, Δευτέρα, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ αύριο, Τρίτη, αναμένεται κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα.

Kύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Σήμερα, Δευτέρα, βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη, από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μετώπου των καταιγίδων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη.

Από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

Τους οκτώ νέους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν αναλυτικά τα βιογραφικά τους: Αδάμου Κωνσταντίνα Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος. Εκλέχθηκε Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου...