Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Έρχεται εμβόλιο από την Ρωσία τον Οκτώβριο – Σε δυο παραλλαγές

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές του πρώτου ρωσικού εμβολίου και εντός του Αυγούστου θα γίνει η πιστοποίηση.

Εξελίξεις στο θέμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού έρχονται από την Μόσχα, με την Ρωσία να είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα πιστοποιήσει και θα ξεκινήσει την παραγωγή, πιστοποιημένου εμβολίου κατά του κορονοϊού. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε το Σάββατο (1/8) η υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV στη χώρα, Θανάση Αυγερινό.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές του πρώτου ρωσικού εμβολίου και εντός του Αυγούστου θα γίνει η πιστοποίηση και θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, που θα επιτρέψει τον Οκτώβριο να αρχίσει και ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει από τις ειδικές και ευπαθείς ομάδες και κατηγορίες του πληθυσμού με πρώτους απ όλους, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στον κλάδο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV στην Ρωσία, Θανάση Αυγερινό, οι πρωτοπόροι επιστήμονες που εργάζονται για τα ευχάριστα νέα που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά όχι τόσο ολοκληρωμένα όπως σήμερα, είναι στελέχη του ενός πολυδιαφημισμένου κέντρου που κατά το παρελθόν έχει κατασκευάσει τα δυο παγκοσμίως εμβόλια για τον ιό του Έμπολα. Το κέντρο αυτό συνεργάστηκε με τον ρωσικό στρατό, με τον τελευταίο να παραχωρεί υποδομές, επιστήμονες αλλά και αρκετές ομάδες εθελοντών στους οποίους δοκιμάστηκε το εμβόλιο με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις.

Μάλιστα, λόγος γίνεται ακόμα και για δυο παραλλαγές του συγκεκριμένου εμβολίου. Η μια θα είναι ενέσιμη σε υγρή μορφή και η δεύτερη αποξηραμένη βρώσιμη. θα προστίθεται δηλαδή σε ροφήματα ή τροφές. Αυτό είναι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εκδοχές του. Την ίδια ώρα το Ρωσικό υπουργείο Υγείας δίνει αγώνα δρόμου για να πετύχει την παραγωγή του καθώς χρειάζονται 50 εκατ. δόσεις και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα 30.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ