Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τραμπ: Εγώ είμαι ο πρόεδρος του νόμου και της τάξης- Βγάζει «βαριά οπλισμένους» στρατιώτες στους δρόμους

Την ώρα που έξω από τον Λευκό Οίκο συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως είναι ο «δικός σας πρόεδρος του νόμου και της τάξης».

Ο Τραμπ, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε χάος από τις βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις, δεν αλλάζει στάση και αντί να προσπαθήσει να ενώσει τον κόσμο και να φέρει ηρεμία, συνεχίζει να διχάζει με τις αντιδράσεις του.

Μιλώντας από το Ρόουζ Μπόουλ και την ώρα που απ’ έξω ακούγονταν εντός του χώρου, έλεγε πως θα «υπάρξει δικαιοσύνη για τον φόνο του Φλόιντ», αλλά και πως δεν θα επιτρέψει στους ταραξίες να προκαλούν επεισόδια. Παρακίνησε μάλιστα τους κυβερνήτες να καλέσουν ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις της Εθνοφρουράς, όπου κρίνεται απαραίτητο.

«Ολοι οι Αμερικανοί είμαστε σοκαρισμένοι από τον βίαιο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και διαβεβαιώνω την οικογένειά του πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Πως δεν θα επιτρέψω στον άγριο όχλο να πνίγει τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Θα συνεχίσω ως ο πρόεδρός σας να μάχομαι για να μείνετε ασφαλείς. Θα παλέψω για να σας προστατέψω. Είμαι ο πρόεδρός σας, του νόμου και της τάξης και σύμμαχος των ειρηνικών διαδηλώσεων. Αλλά στις μέρες μας έχουμε την έξαρση επαγγελματικών αναρχικών, εμπρηστών, εγκληματιών, ταραχοποιών, Αντίφα και άλλων…», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε τον Νόμο 1807 για «γρήγορη λύση» με τον στρατό

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, επικαλέστηκε στην ομιλία του τον νόμο 1807 για την επέμβαση του στρατού όπου και αν χρειαστεί, για να δώσει «γρήγορη λύση στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά για τις ταραχές στις ΗΠΑ.

«Θα αναπτύξω χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες γρήγορα και θα δώσω την λύση. Παίρνω παράλληλα δραστικές αποφάσεις για την πρωτεύουσά μας, την Ουάσιγκτον. Αυτό που συνέβη εδώ την Κυριακή είναι απόλυτη ντροπή», είπε την ώρα που γινόταν γνωστή πως θα ενισχυθεί η φύλαξη της πόλης με επιπλέον 800 ανθρώπους της Εθνοφρουράς.

«Αυτοί που απειλούν περιουσίες και αθώες ζωές, θα συλλαμβάνονται και θα τιμωρούνται με τον αυστηρότερο τρόπο. Οι οργανωτές του σκηνικού τρόμου, να ξέρουν ότι τους περιμένουν σοβαρότατες ποινές και μακρά περίοδος φυλάκισης», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος που σημείωσε ότι τα μέτρα που θα πάρει θα έχουν άμεση εφαρμογή για να επιβληθεί η τάξη στην χώρα.

«Συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε κυβερνήτη να αναπτύξει την Εθνοφρουρά με μεγάλους αριθμούς ώστε να ανακτήσουν την κυριαρχία στους δρόμους», σημείωσε. Ηδη, με το άκουσμα της εφαρμογής του νόμου 1807 υπήρξε μία πρώτη αντίδραση, με την Πολιτεία του Ιλινόις και της Νέας Υόρκης να απορρίπτει την πιθανότητα στρατού στους δρόμους, με τον Αντριου Κουόμο να λέει: «ευχαριστούμε, αλλά όχι…».

Πηγή: .iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...