Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Στενεύουν» οι δρόμοι της Αθήνας για τα ΙΧ – Υπουργική απόφαση για ποδηλατοδρόμους στο κέντρο

Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα θεσπίζονται μέτρα που ουσιαστικά για το επόμενο τρίμηνο θα αποθαρρύνουν σημαντικά την είσοδο ΙΧ οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά, το μέτρο αφορά την Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Όπως διευκρινίζεται, η Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Ο περιορισμός δεν αφορά μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, μόνιμους κατοίκους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν αφορά επίσης οχήματα που μετακινούνται από και προς νομίμως λειτουρογύντες χώρους στάθμευσης, ταξί και οχήματα τροφοδοσίας.

Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα επί των οδών Πανεπιστημίου, Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία. Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Πηγή: fpress.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 76-77-78 Επεισόδιο 76 Η Στάσα ανησυχώντας για την εξέλιξη...