Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη- Άνοιγμα σε ΚΙΝ.ΑΛ

«Πόσο πολύ έχετε αγαπήσει τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη! Ο άνθρωπος που διέλυσε τη χώρα και τη χρέωσε 100 δις, 150 δις, πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους γιατί» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δευτερολογία του.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο αρχηγός της ΝΔ για τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση είπε: «Έχετε ξεχάσει τι αντιπολίτευση κάνατε εσείς που για 3,5 χρόνια ζητούσατε εκλογές. Προβλέψατε την καταστροφή της χώρας, το 4ο μνημόνιο, χάρη στις δικές μας προσπάθειες δίνεται κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις» τόνισε, ενώ για όσα είπε ο Βαρουφάκης είπε:

powered by Rubicon Project
«Μέχρι πρότινος λέγατε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Δεν έχετε τσίπα και ντροπή όταν ο ίδιος ο Γιούνκερ είπε ότι πρόκειται για μια αθλιότητα. Τώρα δεν είναι η ανταλλαγή συντάξεις – Μακεδονικό μια συμφωνία προδοτική που τώρα τηρείτε και τιμάτε. Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και για τις εσωκομματικές διενέξεις, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά κι απαντώντας για το κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Η διαφορά της αριστεράς με τη δική σας παράταξη: Στη δική σας υπάρχει ένα κλίμα λυκοφιλίας αλλά είναι γνωστό πόσες ομάδες υπάρχουν εντός. Εμείς έχουμε την τόλμη να δούμε κατάματα και τα λάθη και τα σωστά. Ποιο άλλο κόμμα είχε την τόλμη πει κάναμε λάθος.

Όλα σωστά τα κάνατε εσείς και χρεοκοπήσατε τη χώρα, και τα εξοπλιστικά, τις μίζες, τους κουμπάρους, τα θαλασσοδάνεια των 220 εκατ. Όλα σωστά, κανένα λάθος δεν κάνατε μπράβο σας. Συγχαρητήρια».

Απαντώντας στην κατηγορία πως χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολίτευση του «μαγκαλιού» είπε: Αναφερθήκατε στα δύσκολα χρόνια όταν πέθαιναν συνάνθρωποι μας γιατί η ΔΕΗ τους έκοβε το ρεύμα και οι άνθρωποι πέθαιναν από τις αναθυμιάσεις, ανάβοντας μαγκάλια για αν ζεσταθούν. Αυτό είναι ύβρις απέναντι στους νεκρούς κι όχι λαϊκισμός από μας.. Λαϊκισμός είναι να μιλάς για ανταλλαγές χωρίς στοιχεία»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις εκλογές της Ιρλανδίας σημειώνοντας πως ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός ηττήθηκε παρότι είχε ανάπτυξη 6% κι ανεργία στο 5% αφού όπως σημείωσε οι πολίτες έλεγαν πως δεν βρήκαν καμία βελτίωση στη ζωή τους. «Εσεις υποσχεθήκατε ραγδαία βελτίωση. Αντί για γαλανό ουρανό οι πολίτες βλέπουν σύννεφα, στο προσφυγικό, την οικονομία, την κοινωνία.

Προωθείται το μοντέλο του εργαζόμενου φτωχού. Αυτή την πραγματικότητα εσείς την φέρατε, εμείς προσπαθήσαμε να την αλλάξουμε» είπε.

Τέλος πρότεινε στη Φώφη Γεννηματά να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση νόμου τους ώστε να δοθεί η ευθύνη στους κοινωνικούς εταίρους αρκεί η αύξηση να είναι πάνω από 7,5%, ενώ πρότεινε μάλιστα να καταθέσουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. την πρόταση νόμου.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ